Ce pot să vă spun … e bună, e bună rău… cheesecake cu ananas
și poate ar fi și mai bună cu ananas proaspăt, dar în cazul meu ananasul proaspăt a fost un eșec. Adică am cumpărat ananasul, am respectat toate indicațiile pentru a-l alege pe cel mai proaspăt, cel mai bun și degeaba. Când a fost vorba să-l curăț și să-l feliez s-a lăsat cu filme de groază în bucătăria mea. Nici o felie nu era ca cealaltă.
Și în disperarea mea mi-am trimis bărbații la cumpărături. Și ce bunătate au mai cumpărat, a fost exact ceea ce am vrut.
Concluzie – niciodată nu voi mai încerca să feliez un ananas. Dar voi continua să folosesc ananas proaspăt în preparatele care au nevoie de ananas bucăți ツ.
Ananas caramelizat
- 1 cutie ananas felii sau 1 ananas mare în cazul în care vă riscați să-l curățați și feliați singuri ( vreo 10-12 felii )
- 200 gr. zahăr pudră
- 100 ml. suc de ananas
- 1/2 păstaie vanilie
- 30 gr. unt
- o pișcătură sare
Crusta
- 150 gr. biscuiți
- 1/2 linguriță ghimbir
- 50 gr unt, topit și răcit
- o pișcătură sare
Cheesecake
- 400 gr. Philadelphia Cream Cheese ( nu înlocuiți acesta cremă de brânză cu altele de pe piață dacă doriți un Cheesecake adevărat)
- 150 gr. smântână grasă( încercați Oly – e bestială)
- 2 ouă
- 1 gălbenuș de ou
- 60 gr. zahăr pudră
- 1/2 linguriță extract de vanilie
Înainte de a începe, scoateți din frigider crema de brânză, smântâna și ouăle.
E musai ca ingrediente să fie la temperatura camerei înainte de amestecare.
Ananas caramelizat
1. Se amestecă zahărul și sucul de ananas într-o tigaie mare, la foc mic. După ce zahărul s-a dizolvat, măriți puțin focul și lăsați să fiarbă până se obține un sirop gros, rotindu-se din când în când tigaia.
2. Se adaugă semințele de vanilie și sarea și se amestecă ușor, apoi se adaugă feliile de ananas într-un singur strat și păstaia de vanilie. Dacă tigaia nu este suficient de mare, repetați operațiunea dar nu înghesuiți feliile de ananas. Introduceți tigaia în cuptor și lăsați până când ananasul devine transparent, ungându-l cu siropul din tigaie la fiecare 10 minute.
3. Când ananasul este gătit, scoateți feliile din sirop și așezați-le deoparte. Tigaia plină cu sirop o așezați pe foc mediu și fierbeți ușor până când se reduce la jumătate. Îndepărtați tigaia de pe foc și adăugați untul. Păstrați acest sirop deoarece îl veți folosi în final.
4. Când feliile de ananas sunt destul de reci, se aleg cele mai urâte 4-5 felii și se bagă în blender. Apăsați o dată pe buton. Nu doriți un piure de ananas ci doar bucăți foarte mici. (ar trebui să mai aveți aproximativ 6-8 felii rămase pentru a garnisi tortul)
Crusta
Biscuiții se zdrobesc cu ajutorul robotului de bucătărie. Se topește untul la microunde și se toarnă peste biscuiți împreună cu ghimbirul. Se amestecă bine, până se absoarbe tot untul. Turnați amestecul de biscuiți în tava unsă cu unt și cu ajutorul unui pahar sau al unei linguri presați bine de tot biscuiții pe fundul formei. Când sunteți siguri că nu se poate presa mai tare puneți tava la frigider până faceți crema.
Cheesecake
Preîncălziți cuptorul la 150 grade C.
Amestecați crema de brânză, smântâna și zahărul. Adăugați ouăle și apoi gălbenușul, extractul de vanilie și piureul de ananas. Aveți grijă să nu supra-amestecați deoarece se încorporează prea mult aer. Când ați terminat loviți de câteva ori vasul de masă pentru a scăpa de orice bulă de aer.
Se dă la cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 20 de minute. Când este gata opriți cuptorul, lăsați ușa întredeschisă până se răcește complet, brânzei nu-i plac schimbările bruște de temperatură. Nu coaceți mai mult decât este cazul, deci e bine să fie moale în mijloc atunci când opriți cuptorul. Căldura care rămâne este suficientă pentru a găti pe deplin prăjitura.
Serviți cheesecake-ul acoperit cu feliile de ananas caramelizate și cu siropul rămas.
Serviți cu drag și mai ales alături de oameni dragi !!!
mai multe cheesecakes AICI
Un desert foarte bun!
…the best !!! ❤ pup !!!
Cred ca si la mine in bucatarie ar fi ca intr-un film horror daca as incerca sa feliez un ananas:))arata foarte bine cheesecake-ul:D
asa-i ??
Of, arată de vis! Pe bune!
Alina multumesc !!!
Atat de frumos si de luminos e, ca soarele!
Ananasul eu il incerc smulgind cea mai inalta frunza, din mijloc, daca se scoate cu usurinta, atunci e bun.
Any ananasul era foarte bun…dar aspectul feliilor era de plans !!!
Se întâmpla ca asta este exact cheesecake-ul care îmi place cel mai mult!
Are o culoare…
…o culoare minunata !!!!
E divin cheesecake-ul cu ananas! Sa tot mananci.
❤ pup !!!
superb si delicios! <3
te imbratisez cu drag! :*
Emily multumescccccccc !! ♥ pup si eu …
Cat de bine arata!!!! Super!!
Ce bunatate de cheesecake!!!
Cat de bine arata!!!Yumyyy
Mamaaa, cum miroase aici la tine!!! Foarte buna prajitura!
O minunatie de cheese cake.Eu le ador si colectionez retete.
Foarte fan arata, cred din tot sufletul ca a fost foarte gustos.
Wow arată ff bine. O sa-l încerc si eu in weekend. Multumesc pt reteta;).
P.S. Eu pt curatat si tăiat ananasul folosesc un aparat care ii scoate mijlocul si printr-o mișcare de rotatie il tot feliaza. E f util. Înainte mă chinuiam si eu cu feliatul si curatatul.
Superb!
ce bine arata!!!
arata foarte bine dar cred ca e foarte complicat de facut.
Nu stiu cum ai facut sa arate siropul ala asa frumos la culoare, eu l-am tinut vreo 30 de minute (cuptor si pe foc) si tot nu a iesit asa la culoare, foarte frumos!
Nu știu dacă este vreun secret… este unul dintre deserturile nostre preferate și iese la fel de fiecare data 🙂
Bună 🙂 Întrebare: ce diametru a avut tava? Merci.
Salut Diana, am folosit o forma tort cu arc de 25 cm.
Sunt absolut impresionata de site-ul tau si m-am indragostit de prezentare si de retete. Te rog nu te opri din scris/postat/inspirat!
Stefana multumesc din suflet !!!