Homemade Dulce de Leche / doce de leite / confiture de lait / milk jam
1 litru lapte integral (de vacă sau de capră) proaspăt muls ar fi ideal
150 de gr. zahăr alb
2 linguri corn syrup (glucoză lichidă)
1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
o pișcătură sare
1 linguriță extract de vanilie
METODA
Și de aici depinde de voi : gătiți până ajunge la textura, densitatea și culoarea pe care o doriți.
Cum fac Dulce de leche?
Când este gata îndepărtați oala de pe foc și adăugați extractul de vanilie. Mai amestecați de câteva ori și turnați fierbinte în borcan. Lăsați să se răcească complet înainte de a pune capacul. Se poate păstra la frigider mai bine de o lună, dar nu cred că va apuca nici 5 zile.
Să vedeți ce minunății sper facem săptămâna viitoare din ea.
Dulce de leche
- 1 litru lapte integral (de vacă sau de capră) de preferat prosaspăt muls
- 150 de gr. zahăr alb
- 2 linguri corn syrup (glucoză lichidă)
- 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
- o pișcătură sare
- 1 linguriță extract de vanilie
- În primul rând aveți nevoie de o oală încăpătoare.
- Chiar dacă este doar un litru de lapte când va începe să se umfle veți înțelege de ce. Căutați ca oala să fie din aia deșteaptă, cu fundul dublu, ar fi păcat să se afume și să se prindă dulceața.
- Acum – în oală puneți laptele, zahărul, corn syrup, bicarbonatul de sodiu și sarea. Dați la foc mediu spre mare până începe să fiarbă. Imediat ce începe să facă spumă treceți pe foc mic.
- Și acum vine partea cu răbdarea. Luați o lingură de lemn și începeți să amestecați. Și veți amesteca încontinuu vreo câteva ore. Nu plecați de lângă oală.
- Dacă spuma făcută de lapte nu se lasă când amestecați, trageți oala de pe foc pentru câteva secunde. Și continuați tot așa AMESTECÂND până laptele începe să se îngroașe și să se coloreze ( va lua o culoare de caramel ).
- Și de aici depinde de voi : gătiți până ajunge la textura, densitatea și culoarea pe care o doriți.
- La mine a durat mai bine de 2 ore și ceva, iar în final am obținut un borcănaș de 200 ml. dulceață de lapte foarte groasă.
- Când este gata îndepărtați oala de pe foc și adăugați extractul de vanilie. Mai amestecați de câteva ori și turnați fierbinte în borcan. Lăsați să se răcească complet înainte de a pune capacul.
- Se poate păstra la frigider mai bine de o lună.
Pfaaaaaiiiiii ce bunatate!!! Mor de pofta! Dulce de leche e preferatul meu!!! <3
Diana nu muri 🙂 Te pup.
Nu am făcut niciodată, dar aștept minunățiile pregătite și poate mă apuc să fac și eu. Răbdarea nu e punctul meu forte :).
nici al meu…dar a meritat !!
Grozav de utila!
asa-i ???
Deci arata absolut bestial, iar pozele ti-au iesit su-per-be! <3
Ana like always, o draguta. Iti multumesc mult ❤ ❤ ❤
Arata bine.
Admin multumesc 😉
Si eu am de ceva vreme in gand sa fac dulce de leche!!!M-ai convins fac in week-end.
ei ??? e buna ???
Waw, ce naclaiala apetisanta!
As mesteri ceva vreme cu lingura mare prin ea.
Kyra, te astept cu mare drag 🙂 Te pup.
Te felicit ptr rabdare 🙂
Pup
pup si eu 🙂 😉
E perfecta intr-adevar….Eu fac cu lapte condensat…pun cutia de metal intr-o oala cu prediune si o las la fiert o ora…apoi cand se raceste o deschid…mmmm perfecta…si nu trebuie sa-i mai adaug nimic.Felicitari oricum.
… De cateva zile caut prin magazine glucoza lichida dar nimic. Am intrebat si pe la vreo doua cofetarii dar tot nu am gasit :(.. pot inlocui cu altceva?daca nu, continui goana dupa corn syrup..
eu am incercat doar cu corn syrup( glucoza lichida)…incearca in supermarket-uri, in general se gaseste la raioanele de dietetici, pe langa fructoza, gemuri dietetice !!!
Buna ziua,
Sirop de Glucoza puteti gasi la DeliciuDeCiocolata.ro
Va las ma jos linckul catre cel de 1 Kg
https://www.deliciudeciocolata.ro/sirop-de-glucoza-1kg-dawn-777040100.html
Va pot oferi eu daca sunteti din Bucuresti, la borcane de 800 g, nu sunt comerciant 🙂 dar dupa multe luni de cautari am gasit o sursa de glucoza lichida pentru produse de cofetarie.
Contact la retroevent@yahoo.com sau 072.55.73.876
Sunt din Mureș, dar pentru cei din București este bine de știut. Mulțumesc !!
chiar zilele trecute am fost sa caut si la selgros (era ultima sansa), dar nu am gasit. mi s-a spus ca au avut,dar nu mai au…ghinion. Oricum, ramane pe lista ”de facut”..tanti retro este amabila pt oferta, dar sunt din constanta. Am sa mai caut…
Buna ziua
ce reprezinta extractul de vanilie? 🙂
multumesc
Buna Irina,
Extractul de vanilie este mult mai concentrat decat esenta de vanilie si este usor de folosit in toate preparatele culinare.
1 lingura extract de vanilie face aprox. cat 1 pastaie de vanilie 😉 iar cel homemade este the best !!!
Buna ziua,
Cum ii spune si numele este Aroma vanilie care a fost extrasa din pastaia de vanilie.
Extragerea are loc cu ajutorul alcoolului.
Aroma si gustul care le oferta preparatelor sunt mult mai naturale decat in cazul Aromelor sau a esentelor.
Va recomand sa incercati Extratele Pure de la Cloud Nine Factory.
Le gasiti in mai multe gramaje la DeliciuDeCiocolata.ro
https://www.deliciudeciocolata.ro/extract-pur-de-vanilie-bourbon-din-madagascar-50-ml-ev-50-m.html
ok, multumesc pentru raspuns
si acum daca se poate 🙂 cum se prepara extractul de vanilie?
o seara buna
uite aici http://www.foodstory.ro/cum-sa-guides/camara-de-acasa-cum-sa-iti-faci-extract-de-vanilie