Pentru marinada dulce- acrișoară
sare doar la sfârşit
Amestecați. Acoperiți cu folie transparentă sau cu o farfurie, astfel încât să feriți carnea de contactul cu aerul şi lumina şi lăsați la marinat în frigider pentru vreo 3 ore.
Presărați apoi cu piper .
4. Se încălzește grătarul pe un foc mediu–ridicat, dacă le pregătiți în bucătărie. Dacă decideți să le faceți afară pe jar de lemne sunt convinsă că vă cunoașteți grătarul şi ştiţi ce e de făcut.
5. Gătiți frigăruile pe grătarul uns cu ulei de măsline între 15 şi 20 de minute, întorcându-le ocazional, până când carnea de porc este fragedă și bine făcută.
Poate vă întrebați unde este sarea. Sarea se pune doar la sfârșit, după ce s-a format crusta de suprafață. În caz contrar, sarea, coagulează lichidele și carnea se usucă. Mie mi-au ieșit 6 frigărui care au fost suficiente pentru 2 persoane flămânde.
Să aveți poftă la frigărui de porc!!!!!
Alte frigărui
Frigărui de creveți marinați, la grătar
Frigărui picante de pui și amestec de legume la grătar