Încercați-le și vă veți convinge . Muffins cu mere !
Applesauce & Pear Vanilla Muffin
1 cană sos de mere ( rețeta mai jos ↓ )
210 gr. făină
150 gr. zahăr brun
2 lingurițe zahăr vanilat
1 linguriță praf de copt
1/4 linguriță nucșoară
o pișcătură de sare
2 ouă
100 gr. unt
2 pere, tăiate în felii subțiri
1 și 1/2 linguriță extract de vanilie
coaja de la 1 lămâie ( necerată )
Sos de mere – Applesauce
2-3 mere, tăiate în sferturi
1 cană de apă
1/2 linguriță scorțișoară
1/2 linguriță extract de vanilie
Într-o cratiță se pun la fiert merele tăiate împreună cu apa. Se aduce la fierbere și se lasă să fiarbă vreo 10 minute. Veți vedea că unele mere vor începe să-și piardă coaja. Puteți să o îndepărtați sau să o lăsați înăuntru pentru un plus de fibre.
Mmmm …. Fibre.
Se adaugă scorțișoara și vanilia și se amestecă bine. Pe cel mai mic foc lăsați la fiert în cratiță acoperită timp de încă 30 de minute. Îndepărtați de pe foc și lăsați să se răcească merele. Eu las totdeauna coaja deoarece astfel sosul este mai aromat.
Puneți în blender bucățile de mere + resturile de apă + coaja (opțional). Apăsați butonul blenderului până sosul ajunge la textura dorită.
Muffins
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade C.
Într-un castron mare amestecați împreună făina, praful de copt, nucșoara și sarea. Le puneți deoparte.
Într-un alt castron, se amestecă împreună : ouăle, vanilia, coaja de lămâie, zahărul brun, untul topit și răcit, sosul de mere – până când obțineți o compoziție omogenă.
Turnați ingrediente umede peste cele uscate. Amestecați doar până când nu se mai vede făina.
Nu amestecați excesiv.
Chemați ajutoare și pregătiți tava cu hârtiuțe colorate.
Distribuiți în mod egal aluatul în forme. Înfigeți câte 3-4 felii subțiri de pere direct în partea de sus a aluatului. Presărați zahăr brun peste brioșe.
Coaceți timp de 20 minute, sau până când partea de sus a brioșei este ușor rumenită și sare înapoi la atingere.
Se servesc calde sau la temperatura camerei împreună cu sosul de mere rămas.
S-aveți poftă !
Love you all !
Muffins cu mere
Adaptare după Inspired Taste
Muhaha, m-ai prins! Foarte bune! Am zarit si niste manute scumpe!!:)
sunt atat de buuuuuuuunee ♥
Pfuiii cum arataaa! Ma faci curioasa sa le incerc si eu ca nu se poate altfel! Ah si pozele..mai ales cu manutele alea..delicioase! 🙂
Andreea pe cuvant, merita incercati acesti muffini :))
pupici
Deliciosi acesti muffins!!
Haplea, ma bucur ca-ti place! 🙂
Am nimerit întâmplător pe aici,Intr.o zi si am rămas si rămân uimita de tot ce vad! Ai un blog extraordinar! De fotografii si de retete ce sa mai zic:Uimitor!!!Salutari din insorita Spanie!!!
Claudia bine ai venit !!!multumesc! Ma bucur tare mult ca iti place!
esti o scumpa 🙂 te pup
superbi muffins si dragalase manute 🙂
Weekend placut!
Emily multumesc frumos! te pup draga mea
Interesant mod de a combina merele si perele intr-o singura reteta, cred ca sunt delicioase
Maria multumesc frumos! Te astept cu drag de fiecare data! ♥
arata superrr!!!
Buna, la ce program si ce temperatura pui briosele?
Buna, la 180 grade C si programul 4 ( din 12 )
Asa incantata am fost de reteta, dar nu prea au crescut.Sosul de mere as putea sa îl păstrez pana a doua zi la frigider? In schimb sunt delicioase.Totuși programul de 20 min la 180 grade nu a fost suficient, nu se desfaceau corect de pe folia de briose.Am mai pus acum o tura și le las 30 de min. O sa mai încerc rețetele tale.Succes!
Roxana multumesc…poate sosul de mere a fost prea lichid sau poate agentul de crestere nu era ok…sunt forte multe variabile. Nu cred ca mai mult timp in cuptor va rezolva problema. Trebuie sa urmaresti consistenta aluatului si sa folosesti cantitatile date de mine doar informativ.
Astept vesti despre tura a 2-a.