Shakshouka – Poached Eggs in Tomato Sauce
-
- 2-4 ouă
- roșii proaspete sau o conservă de roșii cuburi
- câțiva căței de usturoi
- ceapă verde
- 1/4 linguriță chimion ( sau mai mult )
- fasole neagră ( pusă peste noapte la înmuiat în apă, cu câteva fire de cimbrișor )
- paprika dulce sau iute
- ardei chili ( praf sau proaspăt )
- sare și piper
- o pișcătură de zahăr
- câteva fire de cimbrișor
- telemea
- chorizo
Metoda pentru ochiuri în sos
1. Se încălzește o tigaie de dimensiuni medii, cu două linguri de ulei în ea.
2. Ceapa tocată în bucăți mici se adaugă în tigaia fierbinte.
3. Se adaugă și usturoiul tăiat felii subțiri sau tocat.
4. Când ceapa devine sticloasă se adaugă roșiile. Dacă doriți ca shakshouka să fie picantă, adăugați praf de chili și paprika iute. În acest moment, ar trebui să adăugați de asemenea, fasolea neagră* și chorizo. Dacă nu aveți sau nu sunteți fani ale acestor ingrediente merge de minune și cu porumb, mazăre sau orice altceva doriți pentru a face shakshuka un pic mai interesantă.
5. Condimentați după gust cu sare, piper și chimion.
6. Acoperiți tigaia și lăsați să scadă sosul, amestecând din când în când. Atunci când sosul devine suficient de gros adăugați o pișcătură de zahăr și pregătiți ouăle.
7. Cu dosul unei linguri faceți adâncituri în sos, pe care le umpleți cu ouă.
8. Se introduce tigaia în cuptorul preîncălzit la 180 grade C pentru vreo 5-7 minute, până albușul este gătit. Lăsați gălbenușul să fie moale. Dacă nu aveți tigaie care merge la cuptor, acoperiți tigaia cu capac și gătiți până ouăle sunt gata.
9. Serviți Shakshouka din tigaie după ce ați presărat deasupra bucățele de telemea, ceapă verde și câteva fire de cimbrișor.
* cum se pregătește fasolea neagră uscată
Se curăță fasolea de boabe zbârcite, mizerii și se spală.
Se pune la înmuiat timp de 10-12 ore, durata fiind și în funcție de prospețimea ei.
La o cană de boabe adaug 3 căni apă și 2 fire cimbrișor. Arunc apa în care a stat la înmuiat și pun la fiert atât cât mai are nevoie (depinde în ce preparat urmează să fie folosită)
Alte rețete cu OUA
Cata imaginatie! Eu pun doar 2 oua intr-o tigaie si gata 😛 Mai am multe de invatat…
Arata delicios si pare usor de facut.
Asa si este…super mega delicios 🙂
Ce mancare gustoasa!
Uite asta ma gandeam de ceve vreme sa fac. Tigaia asta a ta m-a convins…numai ca nu am o asa faina tigaieeee :((…
Super fain blogul tau, mai fata draga..si ce poze! ce poze!
Alice, multumesc !! Va pup ❤