Ce este Pasta Primavera?
Pasta primavera este un preparat simplu făcut cu paste și legume proaspete. Mulți oameni cred că este un fel de mâncare italian, dar de fapt e un preparat american, care a fost creat de bucătarul Sirio Maccioni și inițial a folosit cremă de brânză. A fost servit mai întâi într-un restaurant din New York City, apoi rețeta a fost publicată câțiva ani mai târziu în New York Times și astfel acest preparat a ajuns faimos.
Pasta primavera. Nu are nici o legătură cu anotimpul. Puteți prepara aceste paste oricând… legume să fie.
Este o rețetă versatilă, astfel încât puteți adăuga diferite tipuri de legume, din cele pe care le aveți deja la îndemână.
Un preparat perfect pe tot parcursul anului!
De ce îmi plac pastele astea?
Este o modalitate grozavă de a adăuga o mulțime de legume la o masă.
Poți folosi toate acele legume din frigider pe cale să se strice.
Foarte sățios și are o aromă atât de plăcută.
Este o modalitate bună de a-i determina pe copii să mănânce legume.
Mâncarea are un gust mai bun atunci când este ademenitoare și colorată.
Ingrediente Pasta primavera
- paste ( la alegere )
- 2 morcovi tăiați bastonașe
- 1 zucchini tăiat felii
- 1 ceapa
- 1 ardei roșu tăiat fâșii
- ceapă verde
- roșii cherry
- amestec de ierburi italienești
- ulei de măsline
- parmezan
- sare și piper
Pentru untul aromatizat
- jumătate pachet de unt la temperatura camerei
- 1/2 lingură coajă de lămâie necerată
- sucul de la 1 lămâie
- 1 cățel de usturoi
- pătrunjel și busuioc verde
- sare și piper
Preîncălziți cuptorul la 180 grade C. Pregătiți tava cu hârtie de copt. Tăiați toate legumele aproximativ la fel și aliniați-le în tavă. Picurați deasupra ulei de măsline, sare, piper și ierburi. Amestecați ușor cu tot cu tavă.
Dați la cuptor 15-20 minute.
Între timp puneți la fiert pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Scurgeți și păstrați o cană din apa în care au fiert.
Untul aromatizat.
Într-un bol adăugați untul, coaja de lămâie, pătrunjelul și busuiocul tocat, sare și piper. Cu ajutorul unui mixer de mâna transformați totul într-o pastă.
Într-un bol mare amestecați pastele cu legumele prăjite. Adăugați roșiile cherry, parmezanul ras și untul aromatizat. Zgâlțâiți bolul până pastele sunt acoperite uniform.
Serviți cât încă sunt calde.
Alte paste găsiți mai jos
Paste cu flori : de usturoi și de dovlecel
Pasta primavera
Ingredients
Directions