Paste cu flori : de usturoi și de dovlecel » Bucătăria familiei mele
Paste cu flori : de usturoi și de dovlecel

Paste cu flori : de usturoi și de dovlecel

4 Comments  /  Jump to Recipe

Paste cu flori de dovlecel - Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

 

Anul acesta cele mai la modă ingrediente la mine în grădină: florile de dovlecel și florile de usturoi. NU știu dacă ai gustat vreodată flori de dovlecel. Sunt minunate. Noi le umplem, le adăugăm în tarte, în paste sau le facem pizza.

O singură șmecherie e cu aceste flori. Nu se găsesc în comerț deoarece se ofilesc foarte repede și este indicat să fie proaspete. Există 2 categorii de flori: fete și băieți.  Florile de sex feminin cresc direct din dovlecel, în timp ce florile de sex masculin cresc pe tulpina plantei, sau altfel spus ai două feluri de flori: cu dovlecel și fără. Lăsă dovlecelul-ul atașat de floare. Cu foarte mare atenție deschide florile și îndepărtează stamina (este amară). Și sunt gata de utilizare.

 

Flori de usturoi - Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro


Ingrediente paste cu flori 

fettuccine pentru 2 persoane

2 cuburi de unt

1-2 zucchini galbeni, tăiați felii

3 flori de usturoi, desfăcute în semințe

parmezan

suc de la 1/2 lămâie

5 flori de zucchini, fără stamină

sare și piper

Fettuccine cu flori de dovlecel - Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

Cum să faci paste cu flori

Pune pastele la fiert în baza indicațiilor de pe pachet.

Într-un vas adânc adu apa la fierbere, adaugă sare din belșug și gătește pastele al dente. Scurge-le dar păstrează 1 cană din apa în care au fiert.

Când vorbim despre flori de dovlecel e bine ca aceste flori să fie proaspete. Cu foarte mare atenție îndepărtează stamina (este amară), fără să rupi petalele.

Într-o tigaie adâncă adăugă untul. Dă la foc mediu până se topește. Adaugă feliile de zucchini galben și florile de usturoi și gătește vreo 2-3 minute.

Când aroma de usturoi trezește în tine toate simțurile adăugă florile. Agită puțin tigaia cât să se acopere florile cu sosul format în tigaie.

Adaugă apoi pastele și câteva linguri din apa păstrată. Continuă să agiți tigaia până obți un sos. Dacă nu e suficient mai adaugă apă.

Acum e momentul să adaugi parmezanul și sucul de lămâie și să asezonezi cu sare și piper .

Paste cu flori de dovlecel- Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

Servește fierbinte cu și mai mult parmezan deasupra.

Paste cu flori de usturoi- Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

Minunate pastele astea!!

Paste cu flori - Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

 

Sursa inspirației  

 

This recipe has no ratings just yet.

Paste cu flori de usturoi și de dovlecel

septembrie 2
: 2
: easy

By:

Ingredients
  • fettuccine pentru 2 persoane
  • 2 cuburi de unt
  • 1-2 zucchini galbeni, tăiați felii
  • 3 flori de usturoi, desfăcute în semințe
  • parmezan
  • suc de la 1/2 lămâie
  • 5 flori de zucchini, fără stamină
  • sare și piper
Directions
  • Step 1 Pune pastele la fiert în baza indicațiilor de pe pachet. Într-un vas adânc adu apa la fierbere, adaugă sare din belșug și gătește pastele al dente. Scurge-le dar păstrează 1 cană din apa în care au fiert.
  • Step 2 Când vorbim despre flori de dovlecel e bine ca aceste flori să fie proaspete. Cu foarte mare atenție îndepărtează stamina (este amară), fără să rupi petalele.
  • Step 3 Într-o tigaie adâncă adăugă untul. Dă la foc mediu până se topește. Adaugă feliile de zucchini galben și florile de usturoi și gătește vreo 2-3 minute.
  • Step 4 Când aroma de usturoi trezește în tine toate simțurile adăugă florile. Agită puțin tigaia cât să se acopere florile cu sosul format în tigaie.
  • Step 5 Adaugă apoi pastele și câteva linguri din apa păstrată. Continuă să agiți tigaia până obți un sos. Dacă nu e suficient mai adaugă apă.
  • Step 6 Acum e momentul să adaugi parmezanul și sucul de lămâie și să asezonezi cu sare și piper .
  • Step 7 Servește fierbinte cu și mai mult parmezan deasupra.


Related Posts

Spaghetti alla puttanesca

Spaghetti alla puttanesca

  Spaghetti alla puttanesca. Paste… și roșii… mmmm o rețetă care nu poate da greș !!! Acu vreo câteva zile vă spuneam că există roșii cât unghia… și cât sunt de bune și de dulci.. Să știți voi că eu chiar nu am glumit 🙂 […]

Tagliatelle alfredo cu sos de conopida

Tagliatelle alfredo cu sos de conopida

  Niște paste ??? să nu-mi spuneți că nu vă plac… Paste alfredo ei și dacă nu vă plac faceți doar sosul și mâncați-l cu lingura…sau lângă niște grătare de pui sau poate în lasagna,  da astea sunt tot paste … Indiferent cum vedeți rețeta […]



4 thoughts on “Paste cu flori : de usturoi și de dovlecel”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.