Pentru că Italia ! și mazăre din grădină.
Câte beneficii de la o mică grădină de legume. Nu am cuvinte. Și paste carbonara pentru că suntem fani. Iar dacă le pui astea două împreună obții o cină mai mult decât delicioasă.
Atunci când pregătești rețete simple cel mai important este să ai ingrediente de calitate. Ele sunt cele care îți asigură gustul desăvârșit.
Carbonara cu mazăre
Ingrediente
200-250 gr. spaghette
2 oua întregi și un gălbenuș (toate la temperatura camerei)
100-150 gr. mazăre proaspătă
câteva felii de bacon
50 gr. parmezan
sare si piper
Ai mazăre proaspătă ai valoare. Cureți mazărea și o pui deoparte.
Următorul pas este să prăjești bacon-ul.
Așezi frumușel feliile de bacon în tava fierbinte, la foc mediu și prăjești până devine crispy și își schimbă culoarea.
Într-un vas mai mic amesteci ouăle și gălbenușul împreună cu piperul proaspăt râșnit și parmezanul ras. Pui deoparte.
Pune pe foc o oală mare cu apă. Când fierbe adaugi sare și gătești spaghetele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Calculezi cu 1 minut mai puțin decât scrie pe ambalaj și adaugi mazărea proaspătă. Lași mazărea să fiarbă împreună cu pastele încă 1-2 minute.
Scurgi pastele și păstrezi puțin din apa în care au fiert.
Pui pastele într-un vas mai mare și adaugi amestecul de ouă și bacon-ul mărunțit. Agiți până se îmbrăcă fiecare pasta. Dacă sunt prea uscate adaugi din apa oprită de la paste.
Sfat pentru carbonara cu mazăre
1. Ouăle dacă au fost ținute în frigider e bine să le aduci la temperatura camerei înainte de a le folosi. Vrei un sos cremos și nu omletă.
2. Dacă nu ai mazăre proaspătă și decizi să folosești mazăre congelată ideal este să o decongelezi înainte. Cum? o treci pe sub jet de apă rece până se dezgheață.
The best carbonara cu mazăre!
Alte paste carbonara
SPAGHETE CARBONARA CU MAZĂRE
Ingredients
- 200-250 gr. spaghette
- 2 oua întregi și un gălbenuș
- 100-150 gr. mazăre proaspătă
- câteva felii de bacon
- 50 gr. parmezan
- sare si piper
Directions
- Step 1 Cureți mazărea și o pui deoparte.
- Step 2 Așezi feliile de bacon în tava fierbinte, la foc mediu și prăjești până devine crispy și își schimbă culoarea.
- Step 3 Într-un vas mai mic amesteci ouăle și gălbenușul împreună cu piperul proaspăt râșnit și parmezanul ras. Pui deoparte.
- Step 4 Pune pe foc o oală mare cu apă. Când fierbe adaugi sare și gătești spaghetele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Calculezi cu 1 minut mai puțin decât scrie pe ambalaj și adaugi mazărea proaspătă. Lași mazărea să fiarbă împreună cu pastele încă 1-2 minute.
- Step 5 Scurgi pastele și păstrezi puțin din apa în care au fiert.
- Step 6 Pui pastele într-un vas mai mare și adaugi amestecul de ouă și bacon. Agiți până se îmbrăca fiecare pasta. Dacă sunt prea uscate adaugi din apa oprită de la paste.
- Step 7 Sfat
- Step 8 Ouăle dacă au fost ținute în frigider e bine să le aduci la temperatura camerei înainte de a le folosi. Vrei un sos cremos și nu omletă.
- Step 9 Dacă nu ai mazăre proaspătă și decizi să folosești mazăre congelată ideal este să o decongelezi înainte. Cum? o treci pe sub jet de apă rece până se dezgheață.
2 thoughts on “Spaghete carbonara cu mazăre”