Spaghetti alla puttanesca. Paste… și roșii… mmmm o rețetă care nu poate da greș !!!
Acu vreo câteva zile vă spuneam că există roșii cât unghia… și cât sunt de bune și de dulci..
Să știți voi că eu chiar nu am glumit 🙂
Ingrediente Spaghetti alla puttanesca
- spaghete din grâu integral
- 1 farfurie plină de roșii cât unghia
- 4-5 căței de usturoi
- 1 legătură busuioc proaspăt
- 1-2 ardei Chili
- 2 linguri capere
- câteva măsline, fără sâmburi
- ulei de măsline
- sare de mare și piper negru
Metoda:
1. Puneți apă cu sare la fiert și urmați instrucțiunile de pe cutia de spaghete.
2. Într-o tigaie întinsă adăugați vreo 2 linguri de ulei de măsline, usturoiul tăiat felii și ardeiul chilii la fel. Rupeți busuiocul cu mâna și adăugați-l în tigaie cu caperele. Căliți pentru o vreme.
3. În aceeași tigaie adăugați apoi roșiile întregi și măslinele. Dacă folosiți roșii cherry ar fi bine să le tăiați în jumătate.
Cu mișcări fine din încheietură agitați puțin treburile în tigaie, până simțiți cum aroma lor vă invadează bucătăria. Sărați și piperați, după gust.
4. Să nu uitați de spaghete. Nimănui nu-i plac pastele fierte la maxim.
5. Avem spaghete al dente și roșii gătite perfect, nu ne mai rămâne decât să le servim.
Nu scurgeți pastele, ci transferați-le cu ajutorul unui clește sau lingură de paste peste roșiile din tigaie. Astfel veți muta și apa necesară pentru a finaliza sosul.
6. Deasupra focului exersați încă puțin mișcarea din încheietură
și serviți presărat cu mult parmezan.
Cum să nu mori de poftă ! Spaghetti alla puttanesca
Alte rețete cu paste : Paste artizanale cu usturoi și ulei de măsline ( Aglio, Olio e Peperoncino)
Nice!!!! Arata minunat! Interesanta interpretarea ta fara ansoa. Pupici
Diana 🙂
ansoa…not a fan !!
One of the most beautiful, simple pasta dishes I’ve seen!
Maria thank you so much 🙂
Nu-mi plac pastele. Din pacate, va trebui sa refuz. 🙁
nu pot sa cred…nu-ti plac pastele mele sau in general ???
Alex, in general. Nu iti pun la indoiala, calitatile de bucatar, deoarece este evident ca te pricepi. 🙂
Ador spaghetele oriunde si oricand 😀 iar acestea arata minunat!
Te invitam la provocarea Dulce Romanie de luna aceasta, gazduita de noi! Te asteptam cu drag!
Laura multumesc de invitatie !!!
Mmmm, buna mancare!
Cum arata… Ma omori tu cu pozele tale.. Iar juniorul este dulce foc!
Chiar arata foarte bine, iar branza asta rasa e super!
Minunata reteta! Doresc si eu o portie! 🙂
La fiecare poza la care m-am uitat mi-a venit apa in gura! Daca as putea sa intru in monitor sa ajung la ele le-as fura pe toate! 🙂 foarte tare!!
Multumescccc !!!
Arata foarte delicios. Imi place foarte mult ca ai pus rosii.
pai cum altfel 😉 ???
Deci wow wow wow !!