Cea mai bună supă din acest an. Și nu o spun pentru că am făcut-o împreună cu brunetul meu. Ci pentru că s-a potrivit foarte bine cu noi. Am repetat-o de foarte multe ori și așa am ajuns la acestă concluzie.
Noi nu suntem fani supe și ciorbe, dar supele cremă intră în altă categorie.
Am recunoscut întotdeauna că am copii mofturoși în ceea ce privește mâncarea. Vorba aia Cum îi crești, așa îi ai. – dar spusă în cel mai pozitiv mod posibil. De fapt ei nu sunt mofturoși ci au preferințe culinare puțin diferite față de ceilalți copii de vârsta lor și asta pentru că mama lor gătește! În ziua de azi tot mai puțină lume gătește. Ca să nu mai vorbim de ingredientele folosite. Eu am învățat în 10 ani de blog să gătesc sănătos. Și le-am transmis chestia asta și copiilor.
DE ACEEA TREBUIE să LĂSAȚI COPIII ÎN BUCĂTĂRIE.
Să vadă, să învețe, să guste, să simtă aromele și mai ales să pregătească ei ceea ce urmează să servească la masă. Bazele unei educații culinare se pun acasă, lângă mama/ bunica/ mătușa și să nu discriminăm pe nimeni poate lângă un tata/bunic pasionat de gătit. Gătitul este o educație neînvățată în școală, o abilitate de supraviețuire.
Dacă încă din copilărie se dezvoltă un comportament pozitiv privind alimentația și relația cu alimentele, se pot obține obiceiuri sănătoase pe viață.
Ingrediente pentru supa cremă de roșii
5-6 felii de bacon
2 cuburi unt ( 20-25 gr.)
4-5 căței usturoi
1 ceapă
1 morcov
150-200 gr roșii mini
3 linguri pastă de tomate
1 cutie de 400 gr. roșii tăiate fin ( pulpă )
1-2 bucăți burrata
1 lingură faină
800 ml supă de legume
1-2 foi de dafin
1 crenguță cimbru
Cum fac supa de roșii?
În primul rând pregătesc ingredientele : tai grosier baconul, ceapa, morcovii și roșiile.
Eu am făcut acesta supă pe grătarul din curte. Asta nu vă împiedică să o pregătiți pe aragaz.
Într-o oala mare gătesc baconul până devine crocant. Adaug untul, ceapa și morcovul. Gătesc până se înmoaie și adaug usturoiul trecut prin presă. Adaug pasta de tomate și amestec până legumele din oala se închid la culoare.
Adaug apoi faină și amestec până se obține o compoziție uniformă. Fără cocoloașe. Adaug acum supa și roșiile (și cele proaspete și cele din cutie). Aduc la fierbere.
Gătesc și amestec ocazional. Adaug dafinul și cimbru. In 30-40 min se va reduce și se va îngroșa.
Îndepărtez de pe foc și pornesc blenderul vertical. Eu l-am băgat direct în oală, dar dacă nu doriți să faceți mizerie sau nu aveți decât blender fix atunci lucrați cu cantități mai mici.
Condimentez cu sare și piper după gust.
Pun supa în boluri și aștept vreo 5 minute până adaug burrata.
Adaug câteva frunze de busuioc proaspăt și servesc.
Pe cuvânt este cea mai bună supă de roșii pe care am mâncat-o!
Sfat – există și varianta fără burrata. Supa asta este la fel de bună servită cu puțină smântână și parmezan ras.
Supă cremă de roșii cu bacon și burrata
Ingredients
- 5-6 felii de bacon
- 2 cuburi unt ( 20-25 gr.)
- 4-5 căței usturoi
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 150-200 gr roșii mini
- 3 linguri pastă de tomate
- 1 cutie de 400 gr. roșii tăiate fin ( pulpă )
- 1-2 bucăți burrata
- 1 lingură faină
- 800 ml supă de legume
- 1-2 foi de dafin
- 1 crenguță cimbru
Directions
- Step 1 În primul rând pregătesc ingredientele : tai grosier baconul, ceapa, morcovii și roșiile.
- Step 2 Într-o oala mare gătesc baconul până devine crocant. Adaug untul, ceapa și morcovul. Gătesc până se înmoaie și adaug usturoiul trecut prin presă. Adaug pasta de tomate și amestec până legumele din oala se închid la culoare.
- Step 3 Adaug apoi faină și amestec până se obține o compoziție uniformă. Fără cocoloașe. Adaug acum supa și roșiile (și cele proaspete și cele din cutie). Aduc la fierbere.
- Step 4 Gătesc și amestec ocazional. Adaug dafinul și cimbru. In 30-40 min se va reduce și se va îngroșa.
- Step 5 Îndepărtez de pe foc și pornesc blenderul vertical. Eu l-am băgat direct în oală, dar dacă nu doriți să faceți mizerie sau nu aveți decât blender fix atunci lucrați cu cantități mai mici.
- Step 6 Condimentez cu sare și piper după gust.
- Step 7 Pun supa în boluri și aștept vreo 5 minute până adaug burrata. Adaug câteva frunze de busuioc proaspăt și servesc.
Sursa inspirației AICI.