Tarte cu gem » Bucătăria familiei mele »
Tarte cu gem

Tarte cu gem

4 Comments

Tarte cu gem

 TARTE

Cine are chef de ceva dulce??? și foarte ușor de preparat….și bun, că doar e cu gem făcut de mânuțele mele, și ale lor bineînțeles.

Toate tartele sunt bune !!

 tarte

 

INGREDIENTE pentru tarte

  • 250 gr. făină
  • 250 gr. zahăr pudră
  • 125 gr. unt, la temperatura camerei
  • coaja de la 1 portocală
  • un strop de sare
  • 1 ou
  • o linguriță de lapte
  • gem sau dulceață, după preferințe

 

dulceata de mango

 

METODA pregătire tarte

Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade.

În vasul blender-ului se adaugă făina, untul, zahărul și stropul de sare. Se apasă puls până se obține un aluat cu aspect sfărâmicios. Se adaugă oul și coaja de la 1 portocală și puls din nou. Se adaugă lingurița de lapte, cât să se lege aluatul. Se acoperă cu folie alimentară și se dă la frigider pentru 30 min.

Pe masa de lucru presărați niște făină și cu ajutorul unui sucitor întindeți o foaie de jumătate de cm. Cu ajutorul unei forme de decupat aluat, rotundă, tăiați aluatul în cercuri.

Ungeți cu unt și tapetați cu făină o tavă de muffins. În fiecare ochi al tăvii se adaugă un cerc de aluat. Se împinge cu degetele până se obține un coșuleț. În fiecare coșuleț se adaugă o lingură de gem.

 

tarte cu gem de mango

Se dă la cuptor 12-15 minute, sau până aluatul devine auriu și gemul începe să bolborosească.

Când sunt gata, se scot din tavă și se lasă să se răcească înainte de servire. La tarte înainte!

jam tart

 

TARTE CU GEM
Write a review
Print
Ingredients
  1. 250 gr. făină
  2. 250 gr. zahăr pudră
  3. 125 gr. unt, la temperatura camerei
  4. coaja de la 1 portocală
  5. un strop de sare
  6. 1 ou
  7. o linguriță de lapte
  8. gem sau dulceață, după preferințe
Instructions
  1. Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade.
  2. În vasul blender-ului se adaugă făina, untul, zahărul și stropul de sare. Se apasă puls până se obține un aluat cu aspect sfărâmicios. Se adaugă oul și coaja de la 1 portocală și puls din nou. Se adaugă lingurița de lapte, cât să se lege aluatul. Se acoperă cu folie alimentară și se dă la frigider pentru 30 min.
  3. Pe masa de lucru presărați niște făină și cu ajutorul unui sucitor întindeți o foaie de jumătate de cm. Cu ajutorul unei forme de decupat aluat, rotundă, tăiați aluatul în cercuri.
  4. Ungeți cu unt și tapetați cu făină o tavă de muffins. În fiecare ochi al tăvii se adaugă un cerc de aluat. Se împinge cu degetele până se obține un coșuleț. În fiecare coșuleț se adaugă o lingură de gem.
  5. Se dă la cuptor 12-15 minute, sau până aluatul devine auriu și gemul începe să bolborosească.
  6. Când sunt gata, se scot din tavă și se lasă să se răcească înainte de servire.
Bucătăria familiei mele https://alexjuncu.ro/

 

 


Related Posts

Gem de afine… să fie negre ??? să fie roşii ?? culoarea nu mai contează

Gem de afine… să fie negre ??? să fie roşii ?? culoarea nu mai contează

gem de afine   Poate vă întrebaţi de unde am scos afinele, când afară e un frig de-ţi îngheaţă copiii până ajung la grădiniţă. Ei bine, le-am scos din congelator. Şi vă mai spun doar atât : mai am la congelator câteva pungi cu fructe de pădure cu care mi-am propus să mă laud pe la Crăciun. Aşa […]

Mummy Banana Muffins ☠

Mummy Banana Muffins ☠

        Mai sunt încă două zile până la petrecerea de Halloween … Am făcut noi  Spooky Cupcackes dar s-au terminat… azi s-a cerut încă o tranșă de înfricoșător, îngrozitor, înspăimântător. Șerban încă mai pocește anumite cuvinte . . .  de când a […]



4 thoughts on “Tarte cu gem”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.