TARTE
Cine are chef de ceva dulce??? și foarte ușor de preparat….și bun, că doar e cu gem făcut de mânuțele mele, și ale lor bineînțeles.
Toate tartele sunt bune !!
INGREDIENTE pentru tarte
- 250 gr. făină
- 250 gr. zahăr pudră
- 125 gr. unt, la temperatura camerei
- coaja de la 1 portocală
- un strop de sare
- 1 ou
- o linguriță de lapte
- gem sau dulceață, după preferințe
METODA pregătire tarte
Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade.
În vasul blender-ului se adaugă făina, untul, zahărul și stropul de sare. Se apasă puls până se obține un aluat cu aspect sfărâmicios. Se adaugă oul și coaja de la 1 portocală și puls din nou. Se adaugă lingurița de lapte, cât să se lege aluatul. Se acoperă cu folie alimentară și se dă la frigider pentru 30 min.
Pe masa de lucru presărați niște făină și cu ajutorul unui sucitor întindeți o foaie de jumătate de cm. Cu ajutorul unei forme de decupat aluat, rotundă, tăiați aluatul în cercuri.
Ungeți cu unt și tapetați cu făină o tavă de muffins. În fiecare ochi al tăvii se adaugă un cerc de aluat. Se împinge cu degetele până se obține un coșuleț. În fiecare coșuleț se adaugă o lingură de gem.
Se dă la cuptor 12-15 minute, sau până aluatul devine auriu și gemul începe să bolborosească.
Când sunt gata, se scot din tavă și se lasă să se răcească înainte de servire. La tarte înainte!
- 250 gr. făină
- 250 gr. zahăr pudră
- 125 gr. unt, la temperatura camerei
- coaja de la 1 portocală
- un strop de sare
- 1 ou
- o linguriță de lapte
- gem sau dulceață, după preferințe
- Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade.
- În vasul blender-ului se adaugă făina, untul, zahărul și stropul de sare. Se apasă puls până se obține un aluat cu aspect sfărâmicios. Se adaugă oul și coaja de la 1 portocală și puls din nou. Se adaugă lingurița de lapte, cât să se lege aluatul. Se acoperă cu folie alimentară și se dă la frigider pentru 30 min.
- Pe masa de lucru presărați niște făină și cu ajutorul unui sucitor întindeți o foaie de jumătate de cm. Cu ajutorul unei forme de decupat aluat, rotundă, tăiați aluatul în cercuri.
- Ungeți cu unt și tapetați cu făină o tavă de muffins. În fiecare ochi al tăvii se adaugă un cerc de aluat. Se împinge cu degetele până se obține un coșuleț. În fiecare coșuleț se adaugă o lingură de gem.
- Se dă la cuptor 12-15 minute, sau până aluatul devine auriu și gemul începe să bolborosească.
- Când sunt gata, se scot din tavă și se lasă să se răcească înainte de servire.
Cand privesc la poze, inchit in sec. Cred ca sunt la fel de bune precum arata. Felicitari pentru poze.
Multumescccc
Doar ce ti-am descoperit blogul si imi place foarte mult! Complimentele mele pentru poze si prezentare! Arata demential <3
-KSSS
Mai bine mai tarziu decat niciodata… Ma bucur ca sunt pe placul tau 🙂