[:en]
Făina, zahărul, praful de copt, bicarbonatul şi sarea se amestecă într-un vas. În lapte se pun gălbenușurile cu zahărul vanilat şi o lingură de zahăr. Se adaugă şi untul topit (dar nu tot, se mai lasă puţin şi pentru uns aparatul ). Se amestecă bine.
Acest amestec umed se toarnă peste amestecul de făină și nu invers. Şi din nou se amestecă, să nu existe cocoloașe.
Se bat albușurile spumă şi se încorporează încet în aluat, de sus în jos, că să nu se lase spuma.
Se pune aparatul la încălzit şi se unge cu unt. In funcție de aparat se aproximează şi cantitatea de aluat necesară ( la mine merge un polonic).
Coaceți imediat aluatul obţinut. Nu uitați că aparatul de vafe trebuie uns cu unt şi setat la temperatura înaltă.
Mai puteţi încerca şi biscuiţi din vafe.
[:][:ro]
- 400 gr. făină
- 60 gr. zahăr
- 3 ouă, separate
- 500 ml lapte
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 1/2 linguriţă praf de copt
- un vârf de cuţit de bicarbonat
- o pișcătură de sare
- 50 gr. unt topit
Acest amestec umed se toarnă peste amestecul de făină și nu invers. Şi din nou se amestecă, să nu existe cocoloașe.
Se bat albușurile spumă şi se încorporează încet în aluat, de sus în jos, că să nu se lase spuma.Se pune aparatul la încălzit şi se unge cu unt. In funcție de aparat se aproximează şi cantitatea de aluat necesară ( la mine merge un polonic).
Coaceți imediat aluatul obţinut. Nu uitați că aparatul de vafe trebuie uns cu unt şi setat la temperatura înaltă.
[:]
1 thought on “Vafe / Vafele / Waffles / Gaufre /Gofre”