[:en]
Vafe / Vafele / Waffles / Gaufre / Gofre – Different Names For The Same Thing.
Pentru că a fost un weekend bun, am avut şi ceva bun la micul dejun. Toată lumea ştie să facă pâine cu gem, dar când gemul ăsta ajunge pe nişte vafe devine o minunăţie, iar tu devii „cel mai mare bucătar” în ochii copiilor tăi .
400 gr. făină
60 gr. zahăr
3 ouă, separate
500 ml lapte
2 plicuri zahăr vanilat
1/2 linguriţă praf de copt
un vârf de cuţit de bicarbonat
o pișcătură de sare
50 gr. unt topit
sirop și/sau gem de fructe de pădure

Acest aluat este pentru 12 bucăţi.
Făina, zahărul, praful de copt, bicarbonatul şi sarea se amestecă într-un vas. În lapte se pun gălbenușurile cu zahărul vanilat şi o lingură de zahăr. Se adaugă şi untul topit (dar nu tot, se mai lasă puţin şi pentru uns aparatul ). Se amestecă bine.
Acest amestec umed se toarnă peste amestecul de făină și nu invers. Şi din nou se amestecă, să nu existe cocoloașe.
Se bat albușurile spumă şi se încorporează încet în aluat, de sus în jos, că să nu se lase spuma.
Se pune aparatul la încălzit şi se unge cu unt. In funcție de aparat se aproximează şi cantitatea de aluat necesară ( la mine merge un polonic).
Coaceți imediat aluatul obţinut. Nu uitați că aparatul de vafe trebuie uns cu unt şi setat la temperatura înaltă.
Când sunt gata scoateți vafele pe un grătar
și presărați zahăr pudră … sau mâncați-le cu gem… sau cu fructe proaspete.
Poftă bună !!!
Mulţumesc pentru vizită !!!!
[:][:ro]
Vafe / Vafele / Waffles / Gaufre / Gofre – Different Names For The Same Thing.
Pentru că a fost un weekend bun, am avut şi ceva bun la micul dejun. Toată lumea ştie să facă pâine cu gem, dar când
gemul ăsta ajunge pe nişte vafe devine o minunăţie, iar tu devii „cel mai mare bucătar” în ochii copiilor tăi .
- 400 gr. făină
- 60 gr. zahăr
- 3 ouă, separate
- 500 ml lapte
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 1/2 linguriţă praf de copt
- un vârf de cuţit de bicarbonat
- o pișcătură de sare
- 50 gr. unt topit
sirop și/sau gem de fructe de pădure
Acest aluat este pentru 12 bucăţi.
Făina, zahărul, praful de copt, bicarbonatul şi sarea se amestecă într-un vas. În lapte se pun gălbenușurile cu zahărul vanilat şi o lingură de zahăr. Se adaugă şi untul topit (dar nu tot, se mai lasă puţin şi pentru uns aparatul ). Se amestecă bine.
Acest amestec umed se toarnă peste amestecul de făină și nu invers. Şi din nou se amestecă, să nu existe cocoloașe.
Se bat albușurile spumă şi se încorporează încet în aluat, de sus în jos, că să nu se lase spuma.Se pune aparatul la încălzit şi se unge cu unt. In funcție de aparat se aproximează şi cantitatea de aluat necesară ( la mine merge un polonic).
Coaceți imediat aluatul obţinut. Nu uitați că aparatul de vafe trebuie uns cu unt şi setat la temperatura înaltă.
Când sunt gata scoateți vafele pe un grătar și presărați zahăr pudră … sau mâncați-le cu gem… sau cu fructe proaspete.
Poftă bună !!!
[:]
1 thought on “Vafe / Vafele / Waffles / Gaufre /Gofre”