• Română
  • English

Muffins cu sos de Mere, Pere și Vanilie

 

 
Și pentru că ieri a fost  vineri am vrut să vă las cu o imagine care să vă bântuie tot weekend-ul…Muahahaha.
Acuma serios muffin-urile astea sunt To Die For !!!

Încercați-le și vă veți convinge .

Applesauce & Pear Vanilla Muffin
 

1 cană sos de mere ( rețeta mai jos ↓ )

210 gr. făină

150 gr. zahăr brun

2 lingurițe zahăr vanilat

1 linguriță praf de copt

1/4 linguriță nucșoară

o pișcătură de sare

2 ouă

100 gr. unt

2 pere, tăiate în felii subțiri

1 și 1/2 linguriță extract de vanilie

coaja de la 1 lămâie ( necerată )

 

Sos de mere – Applesauce

2-3  mere, tăiate în sferturi

1 cană de apă

1/2 linguriță scorțișoară

1/2 linguriță extract de vanilie

     Într-o cratiță se pun la fiert merele tăiate împreună cu apa. Se aduce la fierbere și se lasă să fiarbă vreo 10 minute. Veți vedea că unele mere vor începe să-și piardă coaja. Puteți să o îndepărtați sau să o lăsați înăuntru pentru un plus de fibre.

     Mmmm …. Fibre.


     Se adaugă scorțișoara și vanilia și se amestecă bine. Pe cel mai mic foc lăsați la fiert în cratiță acoperită timp de încă 30 de minute. Îndepărtați de pe foc și lăsați să se răcească merele. Eu las totdeauna coaja deoarece astfel sosul este mai aromat.

    Puneți în blender bucățile de mere + resturile de apă + coaja (opțional). Apăsați butonul blenderului până sosul ajunge la textura dorită. 

Muffins

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade C.

Într-un castron mare amestecați împreună făina, praful de copt, nucșoara și sarea. Le puneți deoparte.

Într-un alt castron, se amestecă împreună : ouăle, vanilia, coaja de lămâie, zahărul brun, untul topit și răcit, sosul de mere – până când obțineți o compoziție omogenă. 

Turnați ingrediente umede peste cele uscate. Amestecați doar până când nu se mai vede făina.

 Nu amestecați excesiv.

 Chemați ajutoare și pregătiți tava cu hârtiuțe colorate.

 

Distribuiți în mod egal aluatul în forme. Înfigeți câte 3-4 felii subțiri de pere direct în partea de sus a aluatului. Presărați zahăr brun peste brioșe.

 

Coaceți timp de 20 minute, sau până când partea de sus a brioșei este ușor rumenită și sare înapoi la atingere. 

Se servesc calde sau la temperatura camerei împreună cu sosul de mere rămas.

 S-aveți poftă !
 

 

  

 Love you all !  

 

 

 


Adaptare după Inspired Taste


Related Posts

Tort de mere, cremă de zahăr ars și bezea

Tort de mere, cremă de zahăr ars și bezea

             Toată lumea bine, sănătoasă ?? V-a fost dor de mine ?  mie mi-a fost tare dor de voi ! Simt că va fi un an bun… voi ce ziceți ???  Și ca să-ți meargă bine tot anul trebuie să […]

Friptură de curcan – umplut cu prune, mere şi prosciutto

Friptură de curcan – umplut cu prune, mere şi prosciutto

  Şi asta dragii mei este cea mai bună friptură de curcan ever tried and cooked !!! Vă e foame ???Atunci nu mă lungesc prea mult.   Am luat una bucată mare piept de curcan şi am pregătit-o cu mare stil. Eu am folosit doar pieptul deoarece curcanul meu […]



17 thoughts on “Muffins cu sos de Mere, Pere și Vanilie”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.