[:ro]PESTO de busuioc[:en]Fresh Basil PESTO[:]

[:ro]

 
 
 
 
 
 Și toată treaba asta începe cam așa: ce credeți că-mi aduce mama, în valiză, la întoarcerea din Italia ????  
răspuns corect : una bucată mare, imensă chiar, de parmezan de la mama lui. Cel mai frumos cadou !!!!
Ei și când ai atâta parmezan în casă începi să-l bagi în orice.
Și nu vă gândiți la te miri ce minuni, mă refer strict la mâncare, se aude ???
 

Ingrediente :
  • 2 legături sănătoase busuioc proaspăt rupt din ghiveciul din fereastră
  • 2 căței usturoi ( sau mai mulți )
  • un pumn de semințe de pin, puțin prăjite
  • ulei de măsline
  • sare de mare și piper proaspăt râșnit
  • 1/2 cană Parmigiano Reggiano proaspăt ras

 


Se ia una bucată blender și se adaugă în el busuiocul ( spălat, uscat și rupt în bucăți ) împreună cu usturoiul și sarea. Dacă vreți să fie mai usturoiat pesto-ul atunci adăugați mai mult usturoi.
Apăsați butonul blenderului scurt.
 
 
Adăugați semințele de pin și mai apăsați încă odată pe butonul ăla. Trebuie să obțineți o pastă.
Luați un bol și vărsați în el pasta obținută. Adăugați jumătate din parmezan și amestecați încet. Adăugați apoi puțin ulei de măsline, și iar parmezan…. și tot așa până ajungeți la o pastă care vă va satisface și prin consitență și prin gust și prin culoare !!!!! Puteți să vă înmuiați degetul de câte ori e nevoie to get the best PESTO !
Condimentați cu sare și piper.
Puteți chiar adăuga și câteva picături de suc de lămâie/lime.
 
 
  În cazul în care nu îl folosiți imediat turnați-l într-un borcan sterilizat pe care îl închideți etanș și-l păstrați în frigider până la folosire (până la 3 luni).
Nu vă mai rămâne decât să fierbeți niște paste sau să prăjiți niște pâine și cina e gata !!! 
 
 
 
 
PESTO de busuioc
Write a review
Print
Ingredients
  1. 2 legături sănătoase busuioc proaspăt
  2. 2 căței usturoi ( sau mai mulți )
  3. un pumn de semințe de pin, puțin prăjite
  4. ulei de măsline
  5. sare de mare și piper proaspăt râșnit
  6. 1/2 cană Parmigiano Reggiano proaspăt ras
Instructions
  1. Se adauga in blender busuiocul ( spălat, uscat și rupt în bucăți ) împreună cu usturoiul și sarea. Dacă vreți să fie mai usturoiat pesto-ul atunci adăugați mai mult usturoi.
  2. Apăsați butonul blenderului scurt.
  3. Adăugați semințele de pin și mai apăsați încă odată. Trebuie să obțineți o pastă.
  4. Luați un bol și vărsați în el pasta obținută. Adăugați jumătate din parmezan și amestecați încet. Adăugați apoi puțin ulei de măsline, și iar parmezan…. și tot așa până ajungeți la o pastă care vă va satisface și prin consitență și prin gust și prin culoare !!!!!
  5. Condimentați cu sare și piper.
Notes
  1. Puteți adăuga și câteva picături de suc de lămâie/lime.
  2. În cazul în care nu îl folosiți imediat turnați-l într-un borcan sterilizat pe care îl închideți etanș și-l păstrați în frigider până la folosire (până la 3 luni).
Bucătăria Familiei Mele http://alexjuncu.ro/

[:en]


 Și toată treaba asta începe cam așa: ce credeți că aduce în valiză mama unui foodie, la întoarcerea din Italia ???? 
răspuns corect : una bucată mare, imensă chiar, de parmezan de la mama lui. Cel mai frumos cadou eva’ !!!!
Ei și când ai atâta parmezan în casă începi să-l bagi în orice. Șnu gândiți la te miri ce minuni, mă refer strict la mâncare, se aude ???


 
Ingrediente :

2 legături sănătoase busuioc proaspăt rupt din ghiveciul din fereastră
2 căței usturoi ( sau mai mulți )
un pumn de semințe de pin, puțin prăjite
ulei de măsline
sare de mare și piper proaspăt râșnit
1/2 cană Parmigiano Reggiano proaspăt ras

Se ia una bucată blender și se adaugă în el busuiocul ( spălat, uscat și rupt în bucăți ) împreună cu usturoiul și sarea. No, acuma dacă vreți să fie mai usturoiat pesto-ul atunci adăugați mai mult usturoi.
Apăsați butonul blenderului scurt.


Adăugați semințele de pin și mai apăsați încă odată pe butonul ăla. Trebuie să obțineți o pastă.
Luați un bol și vărsați în el pasta obținută. Adăugați jumătate din parmezan și amestecați încet. Adăugați apoi puțin ulei de măsline, și iar parmezan…. și tot așa până ajungeți la o pastă care vă va satisface și prin consitență și prin gust și prin culoare !!!!! Puteți să vă înmuiați degetul de câte ori e nevoie to get the best PESTO !
Condimentați cu sare și piper.
Puteți chiar adăuga și câteva picături de suc de lămâie/lime.

  În cazul în care nu îl folosiți imediat turnați-l într-un borcan sterilizat pe care îl închideți etanș și-l păstrați în frigider până la folosire (până la 3 luni).
Nu vă mai rămâne decât să fierbeți niște paste sau să prăjiți niște ine și cina e gata !!! 



Mulţumesc pentru vizită !!!!

[:]


Related Posts

[:ro]Bacon & Cheese Baked Egg Cups

[:ro]Bacon & Cheese Baked Egg Cups

Reteta muffin sau briose pentru micul dejun. Cateva oua, bacon, niste legume, branzeturi si aveti cel mai delicios mic dejun. Baked Egg Cups

[:ro]Salata de orez salbatic cu dovleac copt si ceapa caramelizata[:en]Roasted pumpkin & onion Wild Rice Salad[:]

[:ro]Salata de orez salbatic cu dovleac copt si ceapa caramelizata[:en]Roasted pumpkin & onion Wild Rice Salad[:]

[:ro]  Nu-ș cum să vă spun dar salata asta este cea mai cea salată pe care am făcut-o în ultimul timp, adică are de toate…este o salată care va face ravagii, credeți-mă pe cuvânt. Musai să o încercați, mai ales dacă vreți să impresionați. Inițial […]



14 thoughts on “[:ro]PESTO de busuioc[:en]Fresh Basil PESTO[:]”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.