Pentru vreo 40-45 cookies aveți nevoie de:
- 100 gr. zahăr brun
- 100 gr. zahăr alb
- 120 gr. unt ( la temperatura camerei)
- 125 gr. iaurt
- 2 linguriţe extract de vanilie
- 220 gr. făină
- vârf cuțit de sare
- 1 cană fulgi de ciocolată ( sau bucățele de ciocolată)
- 1 cană cranberries ( se pot hidrata cu apă fierbinte)
- 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
- 1 ou
5. După ce am obținut aluatul eu l-am împărțit în două deoarece s-au formulat niște pretenții în bucătăria mea. Aşa că în jumătate din aluat am amestecat doar fructe și în cealaltă jumătate am adăugat fructe și ciocolată. Dacă doriți să simțiți cu adevărat ciocolata în acești biscuiți atunci folosiți bucățele de ciocolată și nu fulgi ( aceștia se topesc în aluat).
- 100 gr. zahăr brun
- 100 gr. zahăr alb
- 120 gr. unt ( la temperatura camerei)
- 125 gr. iaurt
- 2 linguriţe extract de vanilie
- 220 gr. făină
- vârf cuțit de sare
- 1 cană fulgi de ciocolată ( sau bucățele de ciocolată)
- 1 cană cranberries ( se pot hidrata cu apă fierbinte)
- 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
- 1 ou
- Se încălzește cuptorul la 180 grade C. Pe o tavă așezați hârtie de copt.
- Într-un bol mediu amestecați împreună zahărul brun, zahărul alb şi untul moale până devine o cremă pufoasă și se deschide la culoare.
- Se amestecă în crema de unt iaurtul, oul şi vanilia.
- În alt bol combinați făina, bicarbonat de sodiu şi sarea. Apoi amestecați făina în amestecul cremă de unt până la încorporare.
- După ce am obținut aluatul eu l-am împărțit în două deoarece s-au formulat niște pretenții în bucătăria mea. Aşa că în jumătate din aluat am amestecat doar fructe și în cealaltă jumătate am adăugat fructe și ciocolată. Dacă doriți să simțiți cu adevărat ciocolata în acești biscuiți atunci folosiți bucățele de ciocolată și nu fulgi ( aceștia se topesc în aluat).
- Cu o lingură așezați aluat pe tava acoperita cu hârtie de copt.
- Se dau la cuptor preîncălzit timp de 8-10 minute, până când marginile începe să devină maro.
- Pentru cele mai bune rezultate, se scot din cuptor când biscuiții sunt încă palizi.
- Permiteţi biscuiților să se răcească timp de 1 minut pe hârtia de copt și apoi îi transferați pe un grătar să se răcească complet.
2 thoughts on “Cranberry Chocolate Cookies”