Chifteluțe – crocante la exterior, fragede la interior » Bucătăria familiei mele
Chifteluțe – crocante la exterior, fragede la interior

Chifteluțe – crocante la exterior, fragede la interior

0 Comments  /  Jump to Recipe

Omul meu spune că sunt cele mai bune chifteluțe pe care le-am făcut vreodată – și trebuie să-i dau dreptate.

Aroma cârnaților italienești (salsiccia), combinată cu ceapă, usturoi și condimente, și crusta aurie obținută din impanatura – Savoarea lor te cucerește din prima și nu vrei să te oprești. Un drum la magazinul cu specific italian vă poate scoate din orice încurcătură dacă nu aveți cârnați potriviți sau impanatura😉


Ingrediente:

  • 400 g cârnați italienești (salsiccia)

  • 2 felii de franzelă, înmuiate în apă și bine stoarse

  • 1 ceapă mică, tocată fin

  • 2 căței de usturoi, zdrobiți

  • 2 ouă

  • Sare, piper, boia dulce, un vârf de nucșoară

  • Pătrunjel verde tocat

  • Un praf de cimbru uscat

  • Impanatura – făină de porumb prăjită pentru preparate pané

  • Ulei pentru prăjit

  • Muștar pentru servit

Mod de preparare:

  1. Curățați cârnații de înveliș și puneți-i într-un bol mare. Adăugați franzela stoarsă, ceapa, usturoiul, ouăle și condimentele. Amestecați până compoziția devine omogenă și ușor de modelat.

  2. Formați chifteluțele și tăvăliți-le prin impanatura – făina de porumb prăjită le va da crustă crocantă și aurie.

  3. Prăjiți în ulei încins până devin rumene și apetisante.

  4. Scoateți-le pe șervete de hârtie pentru a elimina excesul de ulei.

Servire:

Se savurează calde, cu muștar alături. Pot fi servite cu piure de cartofi sau salată verde. Dacă mai rămân, a doua zi sunt excelente reci, cu o felie de pâine și roșii coapte.

👉 Rețeta poate fi urmărită și în video – pas cu pas, exact cum se face în bucătăria mea.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Alexandra Juncu / Bucătăria familiei mele (@alexjuncu.ro)

 

This recipe has no ratings just yet.

Chifteluțe – crocante la exterior, fragede la interior

noiembrie 12
: easy

By:

Ingredients
  • 400 g cârnați italienești (salsiccia)
  • 2 felii de franzelă, înmuiate în apă și bine stoarse
  • 1 ceapă mică, tocată fin
  • 2 căței de usturoi, zdrobiți
  • 2 ouă
  • Sare, piper, boia dulce, un vârf de nucșoară
  • Pătrunjel verde tocat
  • Un praf de cimbru uscat
  • Impanatura – făină de porumb prăjită pentru preparate pané
  • Ulei pentru prăjit
  • Muștar pentru servit
Directions
  • Step 1 Curățați cârnații de înveliș și puneți-i într-un bol mare. Adăugați franzela stoarsă, ceapa, usturoiul, ouăle și condimentele. Amestecați până compoziția devine omogenă și ușor de modelat.
  • Step 2 Formați chifteluțele și tăvăliți-le prin impanatura – făina de porumb prăjită care le va da crustă crocantă și aurie.
  • Step 3 Prăjiți în ulei încins până devin rumene și apetisante.
  • Step 4 Scoateți-le pe șervete de hârtie pentru a elimina excesul de ulei.

Alte retete cu Salsiccia 

Zuppa Toscana

Lasagna rolls cu ricotta si spanac, salsiccia si marinara

Paste alla boscaiola

Supa de broccoli și cârnați


Related Posts

Rulouri de zucchini cu brânză/ Involtini di zucchine

Rulouri de zucchini cu brânză/ Involtini di zucchine

  Îmi place să mănânc. Și îmi place să mănânc bine și de aceea am crescut mici bucătari. V-am tot povestit în ultimii ani despre implicarea băieților mei în bucătărie. Între timp însă au crescut și sunt adolescenți în toată puterea cuvântului. Și sunt extrem […]

Zuppa Toscana

Zuppa Toscana

Am locuit vreo 3 ani în New York după ce am terminat facultatea. Fără griji și fără copii. M-am întors cu multe amintiri frumoase dar din punct de vedere culinar Zuppa asta a câștigat premiul de ” cel mai probabil să revin în State numai […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.