Bucătăria familiei mele » Pagina 82 din 105 »

Cele mai noi rețete

Cotlet de porc la cuptor

Cotlet de porc la cuptor

    Se dă una bucată mare cotlet porc și o groază de mirodenii. Se ia şi se face o friptură suculentă, delicioasă, din aia de îți plouă în gură.  cum fac Cotlet de porc întreg la tavă ? Bucata de carne se ia şi se spală…

Movie time !!!

Movie time !!!

Şerban şi Compania Monştrilor Mai am ceva de zis şi după aia promit să mă întorc în bucătărie. Aşa că ” bear with me ” . Mare minune mare !!! Se deschide şi la noi în urbe cinema . Era şi vremea !!! Pentru mai mult  : http://blogevent.ro/ . Ca mamă sunt nevoită să văd extrem…

– câţi ? 4 …. 4 ce ? 4 ani … deja ??

– câţi ? 4 …. 4 ce ? 4 ani … deja ??

Rareş  În ultima perioadă tot mai des m-am lovit de întrebarea : de ce fac oamenii copii ??? Eu recunosc că nu am talent la scris şi de aia gătesc, dar am găsit răspunsuri pe placul meu la această întrebare. În primul rând Ana, care este o super mamă, o mamă bună rău care are aici cea mai bună explicaţie a acestui fenomen. Şi în al…

[:ro]Ceva cu cartofi, bacon şi blue cheese[:]

[:ro]Ceva cu cartofi, bacon şi blue cheese[:]

[:en] Clătite/ plăcinte din cartofi cu bacon şi blue cheese Să ridice mâna sus cine ştie ce se mai poate face din cartofi fierţi . Dar din cartofi , bacon şi brânză cu mucegai ?? şi nimeni… nimic… ok, vă spun eu… Plăcinte sau clătite… oricum este vorba nişte aluat şi de prăjeală … Potato Latkes Am avut nişte cartofi fierţi , răciți şi curăţaţi , pe care i-am dat prin răzătoare……

French toast cu compot de fructe de pădure

French toast cu compot de fructe de pădure

        Cu siguranţă fiecare din voi aţi mâncat cel puţin o dată în viaţă French toast sau poate se numeau friganele ori bundas. Dar indiferent de denumire pâinea cu ou e una singură . Şi dacă adăugaţi deasupra nişte compot proaspăt de fructe de pădure , care zac în congelator ( „ Cum să congelezi aproape orice…„ ) este ideal pentru micul dejun. Poate e…

Chifteluţe marinate

Chifteluţe marinate

      Sunt convinsă că la fel vi se întâmplă şi vouă. Cumpăraţi carne tocată pentru un anume preparat şi întotdeauna cantitatea cumpărata nu este ok , ori e prea mult ori e prea puţin . Eu în general cumpăr prea multă şi atunci rămâne ” pe stoc „.  Am făcut  Ciorbă de perişoare şi bineînţeles că a mai rămas carne tocată suficientă pentru o porţie de Chifteluţe tradiţionale româneşti cu sos de roşii. Pentru Chifteluţe  :…