O rețetă care nu are nevoie de prea multe prezentări și fotografii.
Prăjitura copilăriei mele este o felie de fericire cu un blat pufos și arome intense de mere caramelizate și scorțișoară, acoperită cu un strat subțire de zahăr pudră. O explozie delicioasă de amintiri dulci.
Prăjitură cu mere
Ingrediente pentru o tavă de 22×26.
Pregătesc un aluat fraged din 2 căni de făină, 120 gr unt de la frigider, 3 linguri de zahăr, 3 linguri de smântână grasă, 1 ou și 1/2 linguriță praf de copt. Frământ toate ingredientele până obțin un aluat omogen. Dau la frigider până pregătesc merele.
Vreo 6-7 mere date prin răzătoarea mare le călesc 5 minute cu 2 linguri de zahăr brun și o linguriță scorțișoară. Le scurg dacă au lăsat prea mult suc.
Despart aluatul în două și întind două foi. Înțep aluatul cu furculița, adaug merele calite între foi și dau la cuptor la 180 grade 20-30 min.
Presar zahăr pudră și mănânc cu poftă.
Prăjitură cu mere
View this post on Instagram
Alte prajituri
Prăjitură cu dovleac copt şi mascarpone, glazură de frişcă şi fructe roşii de pădure
Cheesecake cu mere, crumble și caramel sărat