Prăjitură cu mere » Bucătăria familiei mele
Prăjitură cu mere

Prăjitură cu mere

0 Comments

Prăjitură cu mere - Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

O rețetă care nu are nevoie de prea multe prezentări și fotografii. 

Prăjitura copilăriei mele este o felie de fericire cu un blat pufos și arome intense de mere caramelizate și scorțișoară, acoperită cu un strat subțire de zahăr pudră. O explozie delicioasă de amintiri dulci.

Prăjitură cu mere

Ingrediente pentru o tavă de 22×26.
Pregătesc un aluat fraged din 2 căni de făină, 120 gr unt de la frigider, 3 linguri de zahăr, 3 linguri de smântână grasă, 1 ou și 1/2 linguriță praf de copt. Frământ toate ingredientele până obțin un aluat omogen. Dau la frigider până pregătesc merele.
Vreo 6-7 mere date prin răzătoarea mare le călesc 5 minute cu 2 linguri de zahăr brun și o linguriță scorțișoară. Le scurg dacă au lăsat prea mult suc.
Despart aluatul în două și întind două foi. Înțep aluatul cu furculița, adaug merele calite între foi și dau la cuptor la 180 grade 20-30 min.
Presar zahăr pudră și mănânc cu poftă.

Prăjitură cu mere

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Alexandra Juncu / Bucătăria familiei mele (@alexjuncu.ro)

 

Alte prajituri 

Prăjitură cu dovleac copt şi mascarpone, glazură de frişcă şi fructe roşii de pădure 

Cheesecake cu mere, crumble și caramel sărat

plăcintă americană cu mere

 


Related Posts

Tort de mere, cremă de zahăr ars și bezea

Tort de mere, cremă de zahăr ars și bezea

        tort de mere      Toată lumea bine, sănătoasă ?? V-a fost dor de mine ?  mie mi-a fost tare dor de voi ! Simt că va fi un an bun… voi ce ziceți ???  Și ca să-ți meargă bine trebuie să […]

Friptură de curcan – umplut cu prune, mere şi prosciutto

Friptură de curcan – umplut cu prune, mere şi prosciutto

    Şi asta dragii mei este cea mai bună friptură de curcan ever tried and cooked !!! Vă e foame ???Atunci nu mă lungesc prea mult. Am luat una bucată mare piept de curcan şi am pregătit-o cu mare stil. Eu am folosit doar pieptul deoarece curcanul meu […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.