Am locuit vreo 3 ani în New York după ce am terminat facultatea. Fără griji și fără copii. M-am întors cu multe amintiri frumoase dar din punct de vedere culinar Zuppa asta a câștigat premiul de ” cel mai probabil să revin în State numai pentru supa asta” care a trezit în mine o grămadă de simțuri. Și nu doar în mine. Când spuneam Olive Garden automat și omului i se inunda gura de poftă.
Zuppa asta este top 1 atunci când spun Comfort food. Americanii nu prea știu ce sunt alea ciorbe…dar zuppa toscana e ceva de neimaginat.
Vorba omului ” Supa asta este cel mai bun lucru care ți se poate întâmpla atunci când vii de la schi. Sau când doar te gândești la acasă. „
Ingrediente supa toscana
- 1 -2 salsiccia ( cârnaţi italieneşti)
- 1-2 cuburi de unt
- 1 ceapă mică tăiată mărunt
- 1-2 căței de usturoi trecuți prin presă
- 1 l supă de pui
- 4-5 cartofi galbeni tăiați cuburi mai mari
- sare și piper
- 120-150 ml smântână de gătit 32%
- câteva frunze de kale
- bacon prăjit sau parmezan ras pentru topping
Cum faci cea mai bună zuppa toscana ?
Într-o oală mare prăjești cârnații scoși din piele. Cu o lingură cu găuri transferi totul într-un vas separat. Dai deoparte cârnații prăjiți.
În aceeași oală adaugi untul și ceapa și o călești până devine translucidă. Acum adaugi usturoiul și învârți lingura de vreo câteva ori până aroma de usturoi invadează toată bucătăria.
Adaugi supa de pui și cartofii. Condimentezi cu sare și piper și lași la fiert până se înmoaie.
Intre timp speli frunzele de kale sub jet de apă rece. Desfaci frunzele de pe nervuri (nervurile le arunci) și rupi cu mâna în bucăți nu foarte mari .
Când cartofii s-au fiert adaugi kale și smântâna. Guști și condimentezi cu sare și piper dacă e nevoie. Poți chiar folosi niște ierburi italienești.
Lași pe foc până frunzele de kale se înmoaie. Dai de pe foc adaugi cârnații și servești.
Garnisești cu bacon prăjit. Poate și niște parmezan.
O supă cum nu e alta.
Alte supe care merită încercate
Supa cremă de broccoli și zucchini
Zuppa Toscana
Easy Olive Garden Zuppa Toscana
Ingredients
- 1 -2 salsiccia ( cârnaţi italieneşti)
- 1-2 cuburi de unt
- 1 ceapă mică tăiată mărunt
- 1-2 căței de usturoi trecuți prin presă
- 1 l supă de pui
- 4-5 cartofi galbeni tăiați cuburi mai mari
- sare și piper
- 120-150 ml smântână de gătit 32%
- câteva frunze de kale
- bacon prăjit sau parmezan ras pentru topping
Directions
- Step 1 Într-o oală mare prăjești cârnații scoși din piele. Cu o lingură cu găuri transferi totul într-un vas separat. Dai deoparte cârnații prăjiți.
- Step 2 În aceeași oală adaugi untul și ceapa și o călești până devine translucidă. Acum adaugi usturoiul și învârți lingura de vreo câteva ori până aroma de usturoi invadează toată bucătăria.
- Step 3 Adaugi supa de pui și cartofii. Condimentezi cu sare și piper și lași la fiert până se înmoaie.
- Step 4 Intre timp speli frunzele de kale sub jet de apă rece. Desfaci frunzele de pe nervuri (nervurile le arunci) și rupi cu mâna în bucăți nu foarte mari .
- Step 5 Când cartofii s-au fiert adaugi kale și smântâna. Guști și condimentezi cu sare și piper dacă e nevoie. Poți chiar folosi niște ierburi italienești.
- Step 6 Lași pe foc până frunzele de kale se înmoaie. Dai de pe foc adaugi cârnații și servești.
- Step 7 Garnisești cu bacon prăjit. Poate și niște parmezan.
1 thought on “Zuppa Toscana”