PESTO de busuioc » Bucătăria familiei mele » Conserve si gemuri
PESTO de busuioc

PESTO de busuioc

18 Comments

 
 
 Și toată treaba asta începe cam așa: ce credeți că-mi aduce mama, în valiză, la întoarcerea din Italia ????  
răspuns corect : una bucată mare, imensă chiar, de parmezan de la mama lui. Cel mai frumos cadou !!!!
Ei și când ai atâta parmezan în casă începi să-l bagi în orice.
Și nu vă gândiți la te miri ce minuni, mă refer strict la mâncare, se aude ???
 

 

Ingrediente pesto genovez:

  • 2 legături sănătoase busuioc proaspăt rupt din ghiveciul din fereastră
  • 2 căței usturoi ( sau mai mulți )
  • un pumn de semințe de pin, puțin prăjite
  • ulei de măsline
  • sare de mare și piper proaspăt râșnit
  • 1/2 cană Parmigiano Reggiano proaspăt ras

 


Se ia una bucată blender și se adaugă în el busuiocul ( spălat, uscat și rupt în bucăți ) împreună cu usturoiul și sarea. Dacă vreți să fie mai usturoiat pesto-ul atunci adăugați mai mult usturoi.
Apăsați butonul blenderului scurt.
 
 
Adăugați semințele de pin și mai apăsați încă odată pe butonul ăla. Trebuie să obțineți o pastă.
Luați un bol și vărsați în el pasta obținută. Adăugați jumătate din parmezan și amestecați încet. Adăugați apoi puțin ulei de măsline, și iar parmezan…. și tot așa până ajungeți la o pastă care vă va satisface și prin consitență și prin gust și prin culoare !!!!!

Puteți să vă înmuiați degetul de câte ori e nevoie to get the best PESTO !

Condimentați cu sare și piper.
Puteți chiar adăuga și câteva picături de suc de lămâie/lime.
 
 
  În cazul în care nu îl folosiți imediat turnați-l într-un borcan sterilizat pe care îl închideți etanș și-l păstrați în frigider până la folosire (până la 3 luni).
Nu vă mai rămâne decât să fierbeți niște paste sau să prăjiți niște pâine și cina e gata !!! 
 
 
 
 
PESTO de busuioc
Write a review
Print
Ingredients
  1. 2 legături sănătoase busuioc proaspăt
  2. 2 căței usturoi ( sau mai mulți )
  3. un pumn de semințe de pin, puțin prăjite
  4. ulei de măsline
  5. sare de mare și piper proaspăt râșnit
  6. 1/2 cană Parmigiano Reggiano proaspăt ras
Instructions
  1. Se adauga in blender busuiocul ( spălat, uscat și rupt în bucăți ) împreună cu usturoiul și sarea. Dacă vreți să fie mai usturoiat pesto-ul atunci adăugați mai mult usturoi.
  2. Apăsați butonul blenderului scurt.
  3. Adăugați semințele de pin și mai apăsați încă odată. Trebuie să obțineți o pastă.
  4. Luați un bol și vărsați în el pasta obținută. Adăugați jumătate din parmezan și amestecați încet. Adăugați apoi puțin ulei de măsline, și iar parmezan…. și tot așa până ajungeți la o pastă care vă va satisface și prin consitență și prin gust și prin culoare !!!!!
  5. Condimentați cu sare și piper.
Notes
  1. Puteți adăuga și câteva picături de suc de lămâie/lime.
  2. În cazul în care nu îl folosiți imediat turnați-l într-un borcan sterilizat pe care îl închideți etanș și-l păstrați în frigider până la folosire (până la 3 luni).
Bucătăria familiei mele https://alexjuncu.ro/

 


Related Posts

Brioșe pentru mic dejun / Bacon & Cheese Baked Egg Cups

Brioșe pentru mic dejun / Bacon & Cheese Baked Egg Cups

Reteta muffin sau briose pentru micul dejun. Cateva oua, bacon, niste legume, branzeturi si aveti cel mai delicios mic dejun. Baked Egg Cups

Salata de orez salbatic cu dovleac copt si ceapa caramelizata

Salata de orez salbatic cu dovleac copt si ceapa caramelizata

Rețeta pentru salata din orez sălbatic amestecat cu dovleac copt și ceapa caramelizata, cu sos de pătrunjel și semințe de floarea soarelui



18 thoughts on “PESTO de busuioc”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.