Și toată treaba asta începe cam așa: ce credeți că-mi aduce mama, în valiză, la întoarcerea din Italia ????
răspuns corect : una bucată mare, imensă chiar, de parmezan de la mama lui. Cel mai frumos cadou !!!!
Ei și când ai atâta parmezan în casă începi să-l bagi în orice.
Și nu vă gândiți la te miri ce minuni, mă refer strict la mâncare, se aude ???
Ingrediente pesto genovez:
- 2 legături sănătoase busuioc proaspăt rupt din ghiveciul din fereastră
- 2 căței usturoi ( sau mai mulți )
- un pumn de semințe de pin, puțin prăjite
- ulei de măsline
- sare de mare și piper proaspăt râșnit
- 1/2 cană Parmigiano Reggiano proaspăt ras
Se ia una bucată blender și se adaugă în el busuiocul ( spălat, uscat și rupt în bucăți ) împreună cu usturoiul și sarea. Dacă vreți să fie mai usturoiat pesto-ul atunci adăugați mai mult usturoi.
Apăsați butonul blenderului scurt.
Adăugați semințele de pin și mai apăsați încă odată pe butonul ăla. Trebuie să obțineți o pastă.
Luați un bol și vărsați în el pasta obținută. Adăugați jumătate din parmezan și amestecați încet. Adăugați apoi puțin ulei de măsline, și iar parmezan…. și tot așa până ajungeți la o pastă care vă va satisface și prin consitență și prin gust și prin culoare !!!!!
Puteți să vă înmuiați degetul de câte ori e nevoie to get the best PESTO !
Condimentați cu sare și piper.
Puteți chiar adăuga și câteva picături de suc de lămâie/lime.
În cazul în care nu îl folosiți imediat turnați-l într-un borcan sterilizat pe care îl închideți etanș și-l păstrați în frigider până la folosire (până la 3 luni).
Nu vă mai rămâne decât să fierbeți niște paste sau să prăjiți niște pâine și cina e gata !!!
Nu vă mai rămâne decât să fierbeți niște paste sau să prăjiți niște pâine și cina e gata !!!
PESTO de busuioc
2014-03-18 08:23:36
Ingredients
- 2 legături sănătoase busuioc proaspăt
- 2 căței usturoi ( sau mai mulți )
- un pumn de semințe de pin, puțin prăjite
- ulei de măsline
- sare de mare și piper proaspăt râșnit
- 1/2 cană Parmigiano Reggiano proaspăt ras
Instructions
- Se adauga in blender busuiocul ( spălat, uscat și rupt în bucăți ) împreună cu usturoiul și sarea. Dacă vreți să fie mai usturoiat pesto-ul atunci adăugați mai mult usturoi.
- Apăsați butonul blenderului scurt.
- Adăugați semințele de pin și mai apăsați încă odată. Trebuie să obțineți o pastă.
- Luați un bol și vărsați în el pasta obținută. Adăugați jumătate din parmezan și amestecați încet. Adăugați apoi puțin ulei de măsline, și iar parmezan…. și tot așa până ajungeți la o pastă care vă va satisface și prin consitență și prin gust și prin culoare !!!!!
- Condimentați cu sare și piper.
Notes
- Puteți adăuga și câteva picături de suc de lămâie/lime.
- În cazul în care nu îl folosiți imediat turnați-l într-un borcan sterilizat pe care îl închideți etanș și-l păstrați în frigider până la folosire (până la 3 luni).
Bucătăria familiei mele https://alexjuncu.ro/
maaama….ce culori!!! tare bine arata sosul asta a tau 😉
Paula multumesc !!
Bun pesto dar imaginile sint de poveste!
Felicitari
un deliciu culinar 😀
Ohhh Doamne ! Cred ca sunt cele mai frumoase culori vazute in ultimele saptamani ! Felicitari !!
Multumessssscccc !!! ioi ce ma bucur ca va place ..
Nu stiu ce sa laud mai mult…calitatea pozelor sau mancarea 🙂
aaaa…. pe mine 🙂
Arata superb!
As dori sa te intreb de unde cumperi usturoiul acela roz, este cel mai bun, dar il gasesc foarte greu.
Multumesc.
Multumesc mult Mihaela !!!
Si referitor la usturoiul meu – este de la aprozarul din cartier …. care tind sa cred ca este cel mai bun din zona …
Hi, my name is Kim and my blog is Running and roasting. I got presented with a Liebster Award from a fellow food blogger. One of the rules of the award is for the recipient to present the award to 11 other bloggers and I’ve chosen you as one of my 11. From what I can gather, it’s just a bit of fun and a way for bloggers to get to know and support each other. You can read about it on my blog http://runningandroasting.blogspot.com if you’re interested. There’s no obligation to participate.
Ce poze frumoase! Complimenti! 🙂
Grazie mille Iulia !!!