Bucătăria familiei mele »

Cele mai noi rețete

Rulouri cu scorțișoară și portocale roșii

Rulouri cu scorțișoară și portocale roșii

  Rulourile ( rolls)  cu scorțișoară și portocale roșii  sunt un desert delicios și aromat, perfect pentru a fi savurat într-o zi friguroasă. Am făcut aceste rulouri dintr-un aluat pufos, presărat cu scorțișoară și zahăr brun, decorat cu o glazură de portocale roșii. Textura aluatului…

Pâine cu leurdă / PULL APART WildGARLIC BREAD

Pâine cu leurdă / PULL APART WildGARLIC BREAD

  Pâinea cu unt aromatizat este o alegere delicioasă și sănătoasă, care îmbină gustul bogat și cremos al untului cu notele subtile de arome adăugate, precum leurda sau alte ierburi proaspete. Textura moale și pufoasă a pâinii se potrivește perfect cu untul aromatizat, creând o…

Rulouri răsucite cu afine și glazură din cremă de brânză

Rulouri răsucite cu afine și glazură din cremă de brânză

  De ce îmi place să mă joc cu aluatul? În primul rând tot procesul de frământare, dospire, pregătire este terapeutic și te relaxează. Gătitul poate fi un mod excelent de deconectare. În al doilea rând mirosul de pâine sau de dulciuri proaspete depășesc orice…

Cheesecake cu merișoare, fără coacere

Cheesecake cu merișoare, fără coacere

Adolescenții și bucătăria Relația adolescenților cu bucătăria poate varia în funcție de mai mulți factori, precum cultura familială, obiceiurile alimentare și nivelul de interes pentru gătit. Uneori, adolescenții pot avea o relație limitată cu bucătăria, preferând să se bazeze pe mâncărurile pregătite de părinți sau…

Chec cu merișoare și portocale

Chec cu merișoare și portocale

  Familia noastră a dezvoltat o tradiție de neuitat în jurul sărbătorilor de iarnă – pregătirea și savurarea preparatelor de Crăciun. Fiecare an aduce cu sine câte o rețetă îndrăgită, iar aroma îmbătătoare a coacerii completează atmosfera festivă din jurul nostru. Anul acesta checul cu…

Anghinarea, preparare și consum

Anghinarea, preparare și consum

  Despre Anghinare. Cum o pregătesc, cum o gătesc, curăț și apoi mănânc. Anghinarea este considerată benefică datorită multiplelor sale proprietăți pentru sănătate, printre care se numără îmbunătățirea digestiei, reducerea nivelului de colesterol, controlul zahărului din sânge, detoxifierea organismului, proprietăți antiinflamatorii, menținerea sănătății inimii și…


Cele mai căutate salate

Anghinarea, preparare și consum

Anghinarea, preparare și consum

  Despre Anghinare. Cum o pregătesc, cum o gătesc, curăț și apoi mănânc. Anghinarea este considerată benefică datorită multiplelor sale proprietăți pentru sănătate, printre care se numără îmbunătățirea digestiei, reducerea nivelului de colesterol, controlul zahărului din sânge, detoxifierea organismului, proprietăți antiinflamatorii, menținerea sănătății inimii și…

Salată de quinoa cu edamame / Quinoa Buddha Bowl

Salată de quinoa cu edamame / Quinoa Buddha Bowl

  Buddha bowl sau bolul lui Buddha este un castron mare plin cu salată.  De data asta o salată de quinoa și edamame. CE ÎNSEAMNĂ BUDDHA BOWL? Buddha râzând cu un bol mare în mână reprezintă un bărbat gras cu o expresie veselă, asociat cu…

Salata Mediteraneană cu hummus și edamame /  Mediterranean buddha bowl

Salata Mediteraneană cu hummus și edamame / Mediterranean buddha bowl

  Buddha bowl sau bolul lui Buddha este de fapt este un castron mare plin cu salată.  De data asta o salată de spanac cu hummus și edamame. Ce înseamnă Buddha bowl? Buddha care râde cu un bol reprezintă un călugăr, care își petrece viața…

Salată de varză kale cu quinoa și năut / Kale and quinoa Buddha bowl

Salată de varză kale cu quinoa și năut / Kale and quinoa Buddha bowl

  Și dacă tot avem varză kale în grădină și știm că e tare sănătoasă, eu zic să mai facem o salată. Pentru salata de kale cu quinoa și năut 5-6 frunze mari de kale 1 conservă mică quinoa 60 gr. 1 conservă mică năut…

Salată de Kale

Salată de Kale

„Varza Kale, cunoscută și sub denumirea de borecole sau varza țăranului, a fost cultivată de mai bine de 2000 de ani. De-a lungul timpului, a fost consumată la scară largă, în special în Europa, datorită rezistenței sale la îngheț și datorită faptului că aceste culturi…


Alegerea cititorilor

Pizza cu pesto si flori de dovlecel

Pizza cu pesto si flori de dovlecel

Pizza cu pesto și flori de dovlecel - Bucătăria familiei melele- alexjuncu.ro

Câteodată postările mele sunt despre gătitul în familie, că doar nu mi-am denumit blogul Bucătăria familiei mele că să vă prezint încăperea în care gătesc. Eu gătesc pentru copii, din cauza copiilor și cu copiii. Dar din când în când intră omul în acțiune și atunci el este personajul principal. Ei bine azi este despre celălalt membru al familiei, cel de lângă grătar. 

A primit o jucărie nouă ca urmarea a crizei de 40 și de-atunci ne tot minunăm de preparatele care ies din mâinile/grătarul lui. Ca să nu mă înțelegeți greșit. El e șef peste Kamado, noi restul avem grijă ca ceea ce pune el pe grătar să fie gata de pus pe grătar. Gătitul la jucăria asta este o artă și după 1 an, 2 cărți și câteva zeci de încercări l-a dovedit. Acum este stăpânul lui. 

” Ce este un kamado, ce puteți face cu el și de ce este acest grătar ceramic cu mult mai bun decât un grătar standard?  Kamado a adăugat o nouă dimensiune grătarului clasic. Afumă, prăjește, gătește cu aburi, coace, frige! Posibilitățile grătarului ceramic sunt nesfârșite” sursa

Kamado este o sobă de bucătărie tradițională japoneză alimentată cu lemn sau cărbune.

Pesto de semințe de floarea soarelui - Bucătăria familiei mele- alexjuncu.ro

Revin la întrebarea ” De ce un Kamado și nu un grătar obișnuit ? Ați încercat vreodată să coaceți pizza pe grătar? Este un proces complicat și care necesită un nivel constant de atenție. Este posibil să aveți parte de multe eșecuri până să reușiți să vă perfecționați o tehnică. În schimb, datorită distribuirii uniforme a căldurii, Kamado sunt cuptoare ideale pentru pizza sau chiar și pentru pâine.”  sursa

De aceea azi ne lăudăm cu cea mai bună pizza… și cred și cea mai sănătoasă. Și mai lăudăm bărbatul care a reușit să îmblânzească grătarul.

Florile de dovlecel / zucchini

sunt o senzație la noi în grădină. Le umplem, le adăugăm în tarte,  în paste sau le facem pizza. O singură șmecherie e cu aceste flori. Nu se găsesc în comerț deoarece se ofilesc foarte repede și este indicat să fie proaspete. Există 2 categorii de flori: fete și băieți.  Florile de sex feminin cresc direct din dovlecel, în timp ce florile de sex masculin cresc pe tulpina plantei, sau altfel aveți două feluri de flori: cu dovlecel și fără. Lăsați dovlecelul-ul atașat de floare. Cu foarte mare atenție deschideți florile și îndepărtați stamina (este amară). Și sunt gata de utilizare.


Ingrediente pentru Pizza cu pesto și flori de zucchini/dovlecel galben

aluat de pizza 

mozzarella sau buffala 

câteva flori de dovlecel și 1-2 dovlecei mai mici

bacon cuburi ( opțional)

 

Flori de dovlecel - Bucătăria familiei melele- alexjuncu.ro

 

pesto din semințe de floarea soarelui

( gramajul este după preferințe )

  • o legătură sănătoasă de busuioc proaspăt
  • câteva linguri de semințe de floarea soarelui
  • usturoi
  • suc de lămâie
  • sare și piper
  • parmezan
  • ulei de măsline

 

Pesto - Bucătăria familiei melele- alexjuncu.ro

Cum faci cel mai bun pesto ?

Adaugă în robotul de bucătărie frunzele de busuioc, semințele de floarea soarelui, sucul de lămâie, parmezanul, sarea și piperul.

Pesto - Bucătăria familiei melele- alexjuncu.ro

Pornește robotul și adaugă încet uleiul de măsline până aduci compoziția la consistența pe care o vrei.

Și cam asta e tot. Dacă nu îl folosești imediat atunci pune-l într-un recipient cu capac și dă-l la frigider. Poți să-l păstrezi până la o săptămână. Ideal este să nu faci prea mult pesto decât dacă îl vei folosi și la alte preparate, altfel se înnegrește.

Pesto de semințe de floarea soarelui - Bucătăria familiei melele- alexjuncu.ro

Aluatul de pizza.

Fie îl faci singur fie îl cumperi de la magazin. ( am o rețetă foarte faină de aluat dar asta în altă postare, până atunci încercați rețeta asta https://youtu.be/1-SJGQ2HLp8)

La noi acasă pizza se face afară, în kamado. De când omul este specialist în acest tip de cuptor ne-am adaptat și noi. Dar tu poți pregăti pizza în cuptorul convențional. Preîncălzește cuptorul la cea mai mare temperatură, cu piatra de pizza în cuptor.

Întinde aluatul direct pe hârtia de copt. Poți trage și întinde până obți un aluatul uniform și subțire.

Pizza cu Pesto de semințe de floarea soarelui - Bucătăria familiei melele- alexjuncu.ro

Întinde pesto și împrăștie mozzarella. 

Aranjează uniform dovleceii tăiați și florile de dovlecei deasupra brânzei.

Pizza cu Pesto - Bucătăria familiei melele- alexjuncu.ro

Presară cuburile de bacon ( dacă folosești).

Transferă cu tot cu foaia de copt direct pe piatra fierbinte.

Pizza la kamado - Bucătăria familiei melele- alexjuncu.ro

Coace până când brânza face bule și coaja e ușor rumenită, aproximativ 7 până la 12 de minute. Timpul este și în funcție de cât de coapte vă plac marginile și de cât de fierbinte se încinge cuptorul.

Pizza cu flori la kamado - Bucătăria familiei melele- alexjuncu.ro

Scoate din cuptor și taie feliile. Servește imediat.

Pizza cu flori de zucchini- Bucătăria familiei melele- alexjuncu.ro

Este cea mai tare pizza ever.

Pizza verde cu flori de zucchini- Bucătăria familiei mele- alexjuncu.ro

Nu mă crede pe cuvânt. Încercă și tu! Un preparat atât de delicios și chiar arătos.

Pizza verde cu flori de zucchini galben- Bucătăria familiei mele- alexjuncu.ro

 

This recipe has no ratings just yet.

Pizza cu pesto și flori de dovlecel

august 27
: 2
: easy

By:

Ingredients
  • aluat de pizza
  • mozzarella sau buffala
  • câteva flori de dovlecel și 1-2 dovlecei mai mici
  • bacon cuburi ( opțional)
  • PESTO DIN SEMINȚE DE FLOAREA SOARELUI ( gramajul este după preferințe )
  • o legătură sănătoasă de busuioc proaspăt
  • câteva linguri de semințe de floarea soarelui
  • usturoi
  • suc de lămâie
  • sare și piper
  • parmezan
  • ulei de măsline
Directions
  • Step 1 PESTO. Adaugă în robotul de bucătărie frunzele de busuioc, semințele de floarea soarelui, sucul de lămâie, parmezanul, sarea și piperul. Pornește robotul și adaugă încet uleiul de măsline până ajunge compoziția la consistența pe care o vrei. Poți să-l păstrezi într-un recipient etanș până la o săptămână în frigider.
  • Step 2 ALUATUL DE PIZZA. Fie îl faci singur fie îl cumperi de la magazin.
  • Step 3 Preîncălzește cuptorul la cea mai mare temperatură, cu piatra de pizza în cuptor. Întinde foaia de aluat direct pe hârtia de copt . Poți trage și întinde până obți un aluatul uniform și subțire.
  • Step 4 Întinde pesto și împrăștie mozzarella.
  • Step 5 Aranjează uniform dovleceii tăiați și florile de dovlecei deasupra brânzei.
  • Step 6 Presară cu cuburile de bacon ( dacă folosești).
  • Step 7 Transferă cu tot cu foaia de copt direct pe piatra fierbinte.
  • Step 8 Coace până când brânza face bule și coaja e ușor rumenită, aproximativ 7 până la 12 de minute. Timpul este și în funcție de cât de coapte vă plac marginile și de cât de fierbinte se încinge cuptorul.
  • Step 9 Scoate din cuptor și taie feliile. Servește imediat.